SOT JANË REGJISTRUAR 163 RASTE TË REJA TË COVID-19, JANË DIAGNOSTIKUAR GJITHËSEJ 5758, 40 PACIENTË JANË RIKUPERUAR DHE 3 PACIENTË KANË NDËRRUAR JETË


Ministria e Shëndetësisë informon se në 24 orët e fundit janë realizuar 1074 teste, dhe 163 raste të reja të covid-19 janë regjistruar në: Shkup-70, Kumanovë-2, Dibër-6, Shtip-14, Prilep-2, Tetovë-25, Struga-4, Veles-2, Manastir-1, Ohër-9, Kavadari-3, Gostivar-11, Strumica-1, Kriva Palanka-2, Kocani-3, Sveti Nikole-4, Resnja-4.
Sot, Instituti i Shëndetit Publik regjistron 40 pacientë të rikuperuar nga: Shkupi-6, Kumanovë-1, Shtip-16, Prilep-1, Tetovë-9, Veles-2, Manastir-1, Gostivar-2, Koçani-1, Resën-1 .
Tre persona ndëruan jetë në spitalin “8 Shtatori”, një pacient nga Resnja (42 vjeç) u shtrua në spital në 13 qershor dhe dy pacientë nga Shkupi (71 vjeç) u shtruan në spital në 15 qershor dhe një paciente (83 vjeçare) u shtrua në spital në 23 qershor.
Numri i përgjithshëm i rasteve të diagnostikuara në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 5758, numri i pacientëve të rikuperuar është 2206, numri i vdekjeve është 268, dhe aktualisht numri i rasteve aktive në vend është 3284. Aktualisht shpërndarja sipas qyteteve është si më poshtë:
• Shkupi 2800, aktiv 1862

• Kumanov 725, aktiv 269

• Dibër 89, aktive 37

• Shtip 304, aktiv 182

• Prilep 242, aktiv 21

• Tetovë 628, aktive 371

• Struga 193, aktive 111

• Velesi 173, aktiv 30

• Manastir 45, aktiv 15

• Ohër 140, aktiv 116

• Kavadari 14, aktiv 8

• Gostivar 102, aktiv 61

• Gjevgjeli 10, aktiv 4 (* 2 persona nga NP-Gjevgjeli janë banorë të Bogdancit)

• Strumica 14, aktiv 10

• Kriva Palanka 15, aktive 9

• Radovish 4, aktiv 0

• Krushev 6, aktive 3

• Koçani 66, aktiv 29

• Probishtip 14, aktiv 9

• Demir Hisar 1, aktiv 0

• Makedonski Brod 3, aktiv 1

• Pehçev  5, aktiv 2

• Berov 2, aktiv 1

• Valandov  6, aktiv 4

• Vinica 3, aktiv 0

• Delçev  1, aktiv 0

• Kratov 4, aktiv 1

• Sveti Nikole 24, aktiv 22

• Kërçova 16, aktiv 12

• Resën 89, aktiv 85

• Negotino 20, aktiv 9 (* 10 persona nga PE Negotino janë banorë të Demir Kapisë)


1074 testet janë kryer përmes: ISHP-476, QSHP Shkup-0, Avicena-104, Biotek-69, MANU-116, Zhan Mitrev (Filip II) -148, Mjekësia Gjyqësore-11, Sistina me metodën PCR -114 dhe CPH Manastir -36.

Deri më tani, në vend janë kryer gjithsej 56.809 teste covid-19. Sot nuk ka teste skriningu.
Në 24 orët e kaluara, 2 pacientë janë pranuar në Klinikën e Sëmundjeve Infektive. Gjithsej 94 pacientë u shtruan në spital. 46 pacientë janë në mbështetje të oksigjenit, nuk ka pacientë në ventilim mekanik. Pesë fëmijë  janë pozitiv dhe të dyshimtë dhe 15 pacientë të rritur pozitivë u shtruan në spitalin e Kozles.


16 pacientë të rinj u pranuan në spitalin “8 Shtator”, gjithsej 144 pacientë u shtruan në spital. Ka 7 pacientë në aparatin e frymëmarrjes.
45 pacientë u shtruan në spital në Manastir, dhe 28 pacientë u shtruan në spitalin e Shtipit. Në repartet infektive në Tetovë, Ohër, Veles, Kumanovë dhe Prilep, 94 pacientë u shtruan në spital – pozitiv dhe të dyshimtë për covid-19.
Rastet aktive në komunat Shkup që prej ditës së djeshme (pas përfundimit të sondazheve epidemiologjike, mund të ketë një ndryshim në shpërndarjen nga komunat në Shkup)
• Çair- 421

• Aerodromi – 143

• Butel – 139

• Gazi Baba – 149

• Qendra – 125

• Karposh – 125

• Saraj – 139

• Kisela Voda – 107

• Gjorce Petrov – 88

• Studeniçani – 95

Сподели на:

Related Posts