SOT JANË REGJISTRUAR 978 RASTE TË REJA TË COVID-19, NUMRI I PËRGJITHSHËM I TË DIAGNOSTIKUARVE ËSHTË 39760, 34 JANË RIKUPERUAR – 26 PERSONA KANË NDËRRUAR JETË

 

Ministria e Shëndetësisë informon se në 24 orët e fundit janë bërë 2667 teste, dhe 978 raste të reja të Covid-19 janë regjistruar në: Shkup-392, Kumanovë-51, Dibër-6, Shtip-18, Prilep-29, Tetovë-95, Strugë-10, Veles-48, Manastir-36, Ohër-31, Kavadar-22, Gostivar-49, Gjevgjeli-14, Strumicë-21, Kriva Pallankë-8, Radovish-6, Krushevë-2, Koçanë-32, Probishtip -8, Demir Hisar-6, Makedonski Brod-1, Pehçevë-1, Berovë-9, Valandovë-3, Vinicë-12, Delçevë-12, Kratovë-6, Sveti Nikolë-8, Kërçovë-20, Resnjë-8, Negotinë-14. 

Sot, Instituti i Shëndetit Publik regjistroi 24 pacientë të rikuperuar nga: Shkup-9, Kumanovë-2, Shtip-5, Manastir-4, Kavadar-1, Vinicë-1, Resnjë-2. 

Kanë ndërruar jetë 26 persona, katër pacientë nga Shkupi (69, 88, 83 dhe 60), një nga Kumanova (58), një nga Shtipi (83), katër pacientë nga Prilep (66, 76, 77 dhe 57) dhe katër nga Tetova (50, 67, 78 dhe 63), një pacient nga Struga (82), dy nga Velesi (79 dhe 73), dy nga Manastiri (72 dhe 84), tre pacientë nga Ohri (57, 71 dhe 57), një nga Gjevgjelia (87), një nga Strumica (67), një nga Koçani (70) dhe një pacient nga Delçeva (49).Tre pacientë ndërruan jetë jashtë spitalit, të tjerët ndërruan jetë në spital. 

Numri i përgjithshëm i rasteve   të diagnostikuar në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 39760, numri i pacientëve të rikuperuar është 23035, numri i vdekjeve është 1136 dhe numri i rasteve aktive është 15589. Sipas analizave të përfunduara epidemiologjike, shpërndarja sipas qyteteve është si më poshtë: 

• Shkup 17319, aktiv 7114 

• Kumanovë 2666, aktiv 689 

• Dibër 382, ​​aktiv 80 

• Shtip 1931, aktiv 436 

• Prilep 1794, aktiv 823 

• Tetovë 2765, aktiv 981 

• Strugë 939, aktive 195 

• Veles 1168, aktiv 718 

• Manastir 1032, aktiv 525 

• Ohër 953, aktiv 423 

• Kavadar 729, aktiv 387 

• Gostivar 1486, aktiv 442 

• Gjevgjeli 492, aktiv 228 (24 persona nga PE Gjevgjeli janë banorë të Dojranit, 85 të Bogdancit dhe 12 janë shtetas të huaj) 

• Strumicë 1203, aktive 669 

• Kriva Palankë 287, aktiv 133 

• Radovish 302, aktiv 121 

• Krushev 48, aktive 25 

• Koçanë 880, aktiv 297 

• Probishtip 256, aktiv 102 

• Demir Hisar 110, aktiv 40 

• Makedonski Brod 116, aktiv 16 

• Pehçevë 61, aktiv 5 

• Berovë 245, aktiv 69 

• Valandovë 120, aktiv 39 

• Vinicë 236, aktive 118 

• Delçevë 311, aktiv 155 (77 persona nga PE Delçevo janë nga Makedonska Kamenica) 

• Kratovë 96, aktiv 65 

• Sveti Nikolë 551, aktiv 133 

• Kërçovë 744, aktiv 306 

• Resnjë 292, aktiv 96 

• Negotinë 246, aktiv 159 (21 persona nga NP Negotinë janë banorë të Demir Kapisë) 

Janë kryer 2667 përmes: ISHP-1017, QSHP Shkup-68, Avicenna-462, Biotek-254, MANU-214, Zhan Mitrev (Filip dytë) -170, Sistina me metodën PCR -319, laboratori Laor-70, mjekësia ligjore -0, QSHP Manastir-64, Klinika e Sëmundjeve Infektive-3, GAK-0, Sinlab-26, Remedika-0, spitali laboratorik Kozle-0, Qendra Shëndetësore Shkup (testi i shpejtë) -0, laboratorët nga jashtë -0. Deri më tani, në vend janë kryer gjithësej 271,599 teste të Covid-19. 

5 pacientë u pranuan në Klinikën e Sëmundjeve Infektive. Gjithësej 161 pacientë u shtruan në spital. 134 pacientë janë në mbështetje të oksigjenit, një pacient është në ventilim mekanik. 

Në spitalin në Kozle ishin shtruar në spital 8 pozitivë dhe 3 fëmijë të dyshuar për Covid-19 dhe 26 pacientë të rritur, pozitivë dhe të dyshuar për virusin. 

Ka 8 pranime në spitalin “8 Shtatori”, dhe gjithësej 79 pacientë janë të shtruar në spital. 3 pacientë janë në pajisje për frymëmarrje – respirator. 

56 pacientë u shtruan në spital në Institutin e TBC, 19 pacientë në Klinikën e Neurologjisë. 

71 pacientë janë të shtruar në spitalin në Manastir, dhe 57 pacientë janë në spitalin e Shtipit. 493 pacientë pozitivë dhe të dyshimtë për Kovid-19 ishin të shtruar në repartet infektive në Tetovë, Ohër, Veles, Kumanovë, Prilep, Gostivar, Strumicë, Strugë, Kocani, Gjevgjeli, Kërçovë, Kavadarci. 

Rastet aktive nga komunat në Shkup sot (pas përfundimit të anketave epidemiologjike, mund të ketë një ndryshim në shpërndarjen sipas komunave në Shkup) 

• Çairi – 424 

• Gazi Baba – 970 

• Aerodromi-1120 

• Karposh – 979 

• Qendra – 934 

• Kisela Voda – 858 

• Gjorçe Petrov – 588 

• Butel – 387 

• Shuto Orizari – 100 

• Studeniçani – 36 

• Saraj – 66 

• Haraçinë -16 

• Ilinden – 174 

• Sopishte – 58 

• Çuçer Sandev – 48 

• Petrovec –68 

• Zelenikov -38 

• I huaj – 95 

• Të pa shpërndarë- 155 

Сподели на:

Related Posts