SOT JANË REGJISTRUAR 153 RASTE TË REJA TË COVID-19, JANË DIAGNOSTIKUAR GJITHËSEJ 5595, 75 PACIENTË JANË RIKUPERUAR DHE 6 PACIENTË KANË NDËRRUAR JETË

      
Ministria e Shëndetësisë informon se në 24 orët e fundit janë realizuar 1279 teste, dhe 153 raste të reja të covid-19 janë regjistruar në: Shkup-66, Kumanovë-13, Shtip-13, Prilep-2, Tetovë-20, Struga-7,  Manastir-1, Ohër-7, Kriva Palanka-1, Koçani-1, Probishtip-1, Sveti Nikole-3, Kërçov-6, Resën-12.
Sot, Instituti i Shëndetit Publik regjistron 75 pacientë të rikuperuar nga: Shkupi-47, Shtipi-13, Prilep-1, Tetovë-3, Struga-2, Veles-1, Ohër-3, Kavadarci-1, Gjevgjeli-2, Koçani-1 , Probishtip-1.
Gjashtë persona ndruan jetë, një pacient nga Shkupi, dy nga Shtipi, një nga Tetova, një pacient nga Ohri dhe një nga Reseni.
Një pacient (53) nga Reseni ndroi jetë në spitalin “8 Shtator” pas pranimit. Një pacient nga Shkupi (61 vjeç) ishte trajtuar në spital deri më 23 qershor. Dy persona ndruan jetë në spitalin e Shtipit, një pacient (80 vjeç) u shtrua në spital në 5 qershor dhe një pacient (75 vjeç) u shtrua në spital në 24 qershor.
Një pacient (68 vjeç), i shtruar në spital më 23 qershor, ndroi jetë në spital në Ohër. Sot, instituti regjistron një pacient të vdekur më parë nga Tetova (79 vjeç).
Numri i përgjithshëm i rasteve të diagnostikuara në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 5595, numri i pacientëve të rikuperuar është 2166, numri i vdekjeve është 265, dhe aktualisht numri i rasteve aktive në vend është 3164. Nga testet e djeshme tre janë kontroll, aktualisht shpërndarja sipas qytetet është si më poshtë:
• Shkup 2730, aktiv 1800
• Kumanovë 723, aktiv 268
• Dibër 83, aktive 31
• Shtip 290, aktiv 184
• Prilep 240, aktiv 20
• Tetovë 603, aktive 355
• Struga 389, aktive 107
• Velesi 171, aktiv 30
• Manastir 44, aktiv 15
• Ohri 131, aktiv 107
• Kavadarci 11, aktiv 5
• Gostivar 91, aktiv 52 • Gjevgjeli 10, aktiv 4 (2 persona nga PE Gjevgjeli janë banorë të Bogdancit) • Strumica 13, aktive 9 • Kriva Palanka 13, aktive 7 • Radovish 4, aktive 0 • Krushev 6, aktive 3 • Koçani 63, aktive 27 • Probishtip 14, aktiv 9 • Demir Hisar 1, aktiv 0 • Makedonski Brod 3, aktiv 1 • Pehçevo 5, aktiv 2 • Berov 2, aktiv 1 • Valandoo 6, aktiv 4 • Vinic 3, aktiv 0 • Delçev 1, aktiv 0 • Kratov 4, aktiv 1 • Sveti Nikole 20, aktiv 18 • Kërçov 16, aktiv 12 • Resën 85, aktiv 83 • Negotino 20, aktiv 9 (10 persona nga PE Negotino janë banorë të Demir Kapija)
1279 teste janë kryer përmes: ISHP-634, QSHP Shkup-0, Avicenna-105, Biotek-140, MANU-109, Zhan Mitrev (Filip Vtori) -164, Mjekësia Gjyqësore-5, Sistina me metodën PCR -109 dhe CPH Manastir -13. Deri më tani, në vend janë kryer gjithsej 55,735 teste covid-19. Sot nuk ka teste covid-19
Në 24 orët e kaluara, 6 pacientë janë pranuar në Klinikën e Sëmundjeve Infektive. Gjithsej 98 pacientë u shtruan në spital. Ka 51 pacientë që mbështesin oksigjenin, nuk ka pacientë në ventilim mekanik. Dy fëmijë të dyshuar për covid-19 dhe 11 pacientë të rritur janë pozitive të cilët  u shtruan në spitalin në Kozle.
14 pacientë të rinj u pranuan në spitalin”8 Shtator”, gjithsej 135 pacientë u shtruan në spital. Ka 7 pacientë në aparatin e frymëmarrjes.
44 pacientë u shtruan në spital në Manastir, dhe 22 pacientë u shtruan në spitalin e Shtipit. Në repartet infektive në Tetovë, Ohër, Veles, Kumanovë dhe Prilep, 81 pacientë u shtruan në spital – pozitiv dhe i dyshimtë për covid-19.
Rastet aktive në komunat Shkup që prej ditës së djeshme (pas përfundimit të sondazheve epidemiologjike, mund të ketë një ndryshim në shpërndarjen nga komunat në Shkup)
• Çair – 416
• Aerodrom – 141
• Butel – 136
• Gazi Baba – 151
• Qendra – 123
• Karposh – 121
• Saraj – 138
• Kisela Voda – 109
• Gjorce Petrov – 88
• Studeniçani – 94
• Shuto Orizari – 77
• Haraçin – 51
• Ilinden – 32
• Petrovec – 16
• Çuçer Sandev – 17
• Sopishte – 12
• Zelenikov-2
• Stranec – 3
• I papërcaktuar-7

Сподели на:

Related Posts