SOTË JANË REGJISTRUAR 168 RASTE TË REJA TË COVID-19-NUMRI I PËRGJITHSHËM I TË DIAGNOSTIFIKUARVE ËSHTË 7572, TË RIKUPERUAR JANË 70 PACIENT DHE 3 PERSONA KANË NDËRRUAR JETË

Ministria e Shëndetësisë informon se në 24 orët e fundit janë bërë 1470 regjistrime, dhe 168 raste të reja të covid-19 janë regjistruar në: Shkup-83, Kumanovë-8, Dibër-2, Stip-6, Prilep-3, Tetovë-26, Struga-5, Manastir-2, Ohër-8, Gostivar-8, Kriva Palanka-1, Krushevo-1, Kocani-1, Probishtip-2, Makedonski Brod-1, Sveti Nikole-4, Kërçova-6, Resën-1 .
Sot, Instituti i Shëndetit Publik regjistron 70 persona të rikuperuar nga: Shkup-48, Tetovë-18, Veles-1, Gostivar-1, Koçani-1, Resën-1.
3 persona ndruan jetë, dy pacientë nga Shkupi dhe një nga Gostivari.
Dy pacientë të moshës 66 dhe 70 vjeç ndruan jetë në Klinikën për Sëmundje Infektive dhe Gjendje Febrile. Në spitalin “8 Shtatori”, një pacient 63-vjeçar ndruan jetë pas pranimit, në të cilin virusi u konfirmua postmortem.
Numri i përgjithshëm i rasteve të diagnostikuara në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 7572, numri i pacientëve që shërohen është 3624, numri i vdekjeve është 362, dhe aktualisht numri i rasteve aktive në vend është 3586. Ndërsa nga testet e djeshme, dy janë kontroll, qytetet janë të radhitur si më poshtë:
• Shkup 3656, aktiv 1928
• Kumanovo 818, aktiv 179
• Dibër 120, aktive 67
• Shtip 411, aktiv 166
• Prilep 289, aktiv 58
• Tetovë 831, aktive 351
• Struga 288, aktive 187
• Velesi 198, aktiv 36
• Manastir 65, 24 aktiv
• Ohri 218, aktiv 189
• Kavadarci 22, aktiv 15
• Gostivar 188, aktiv 115
• Gjevgjeli 12, aktiv 3 (2 persona nga PE Gjevgjeli janë banorë të Bogdancit) • Strumica 18, aktiv 10 • Kriva Palanka 18, aktiv 12 • Radovish 4, aktiv 0 • Krushev 8, aktiv 4 • Koçani 76, aktiv 17 • Probishtip 30, aktiv 19 • Demir Hisar 3, aktiv 2 • Makedonski Brod 7, aktiv 5 • Pehçev 6, aktiv 2 • Berov 3, aktiv 0 • Valandov 6, aktiv 2 • Vinica 4, aktiv 1 • Delchevo 1, aktiv 0 • Kratovo 6, aktiv 3 • Sveti Nikole 58, aktiv 51 • Kërçova  58, aktiv 49 • Resën 129, aktiv 88 • Negotino 21, aktiv 3 (10 persona nga PE Negotino janë banorë të Demir Kapisë)
1470 testet e kryera janë në : ISHP-684, CPH Shkup-23, Avicenna-112, Biotech-112, MANU-2121, Zhan Mitrev (Filip Vtori) -235, Sistina me metodën PCR -150, Mjekësia Ligjore -14, CPH Manastir -19. Deri më tani, në total janë kryer 72.690 teste të covid-19. Sot nuk ka teste skriningu.
Në 24 orët e kaluara, 9 pacientë janë pranuar në Klinikën e Sëmundjeve Infektive. Gjithsej 92 pacientë u shtruan në spital. Ekzistojnë 62 pacientë që mbështesin oksigjenin, asnjë pacient në  aparat frymëmarrjeje.
Në spitalin  Kozle janë  shtruar  20 pacientë të rritur pozitivë për covid-19, 2 fëmijë pozitivë dhe 3 të ndjeshëm ndaj virusit.
16 pacientë të rinj u pranuan në spitalin “8 Shtator”, gjithsej 94 pacientë u shtruan në spital. Ka 4 pacientë janë në aparatin e frymëmarrjes.
44 pacientë u shtruan në spital në Manastir, dhe 47 pacientë u shtruan në spitalin e Shtipit. Në repartet infektive në Tetovë, Ohër, Veles, Kumanovë, Prilep, Gostivar dhe Strumicë, 110 pacientë u shtruan në spital – pozitiv dhe i dyshimtë për covid-19.
Rastet aktive sot në komunat Shkup (pas përfundimit të sondazheve epidemiologjike, mund të ketë një ndryshim në shpërndarjen sipas komunave në Shkup)
• Çair – 360
• Aerodrom – 166
• Butel – 156
• Gazi Baba – 210
• Qendra – 156
• Karposh – 153
• Saraj – 140
• Kisela Voda – 114
• Gjorce Petrov – 111
• Studeniçani – 121
• Shuto Orizari – 89
• Haraçin – 46
• Ilinden – 34
• Petrovec – 18
• Çuçer Sandev – 18
• Sopishte – 7
• Zelenikov- 13
• I huaj – 5
• I pa përcaktuar – 11

Сподели на:

Related Posts