SOT JANË REGJISTRUAR 205 RASTE TË REJA TË COVID 19 – GJITHËSEJ 7.777 TË DIAGNOSTIKUARA, 336 PACIENTË TË RIKUPERUAR – 6 PACOENTË NDËRRUAN JETË


Në 24 orët e fundit janë kryer 1.728 testime, dhe 205 raste të reja të Covid-19 janë regjistruar në: Shkup-60, Kumanovë-13, Dibër-17, Shtip-10, Prilep-2, Tetovë-13, Struga-12, Veles -3, Manastir-3, Ohër-1, Kavadari-1, Gostivar-23, Strumica-1, Krushev-1, Probishtip-2, Demir Hisar-2, Makedonski Brod-1, Berovo-1, Sveti Nikole-29, Kërçovë-7, Resën-3.
Sot, Instituti i Shëndetit Publik regjistroi 336 persona të rikuperuar nga: Shkupi-113, Kumanovë-28, Dibër-8, Shtip-15, Prilep-1, Tetovë-40, Strugë-52, Veles-1, Ohër-57, Kavadari -1, Gostivar-8, Kriva Palanka-4, Koçani-1, Probishtip-1, Valandov-2 dhe Resën-4.
6 persona ndërruan jetë, katër pacientë nga Shkupi dhe dy nga Gostivari.
Tre pacientë të moshës 62, 68 dhe 94 vjeç ndërruan jetë në Klinikën për Sëmundje Infektive dhe Gjendje Febrile. Dy pacientë të moshës 65 dhe 70 vjeç ndërruan jetë  në spitalin “8 Shtator”. Një paciente 80-vjeçare ndërroi jetë në spitalin e  Gostivar.
Numri i përgjithshëm i rasteve të diagnostikuara në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 7,777, numri i pacientëve të rikuperuar është 3.960, numri i vdekjeve është 368, dhe aktualisht numri i rasteve aktive në vend është 3,449. Aktualisht shpërndarja sipas qyteteve është si më poshtë:
• Shkup 3,716, aktiv 1,871
• Kumanov 831, aktiv 164
• Dibër 137, aktive 76
• Shtip 421, aktiv 161
• Prilep 291, aktiv 59
• Tetovë 844, aktiv 324
• Struga 300, aktiv 147
• Velesi 201, aktiv 38
• Manastir 68, aktiv 27
• Ohri 219, aktiv 133
• Kavadarci 23, aktiv 15
• Gostivar 211, aktiv 128
• Gjevgjeli 12, 3 aktivë (* 2 persona nga PE Gjevgjeli janë banorë të Bogdancit)
• Strumica 19, aktiv 11
• Kriva Palanka 18, aktive 8
• Radovish 4, aktiv 0
• Krushevo 9, aktive 5
• Koçani 76, aktiv 16
• Probistip 32, aktiv 20
• Demir Hisar 5, aktiv 4
• Makedonski Brod 8, aktiv 6
• Pehçev 6, aktiv 2
• Berov 4, aktive 1
• Valandov 6, aktiv 0
• Vinic 4, aktiv 1
• Delçev 1, aktiv 0
• Kratov 5, aktiv 2
• Sveti Nikole 88, aktiv 81
• Kërçova 65, aktive 56
• Resën 132, aktiv 87
• Negotino 21, 3 aktiv (* 10 persona nga PE Negotino janë banorë të Demir Kapisë)
1.728 testet e kryera janë përmes : ISHP-775, QSHP Shkup-24, Avicena-208, Biotek-161, MANU-131, Zhan Mitrev (Filip II) -233, Sistina me metodën PCR -131, Mjekësia Ligjore -21, QPSH Manastir -44. Deri më tani, gjithësej janë kryer  74.562 testime të covid -19  në vend. Sot nuk ka teste nëpërmjet skriningut.
Në 24 orët e kaluara, 5 pacientë janë pranuar në Klinikën e Sëmundjeve Infektive. Gjithsej 92 pacientë u shtruan në spital. Ka 59 pacientë që janë në mbështetje të oksigjenit, nuk ka pacientë në  pajisje për frymëmarrje.
Në spitalin në Kozle, 19 pacientë të rritur u testuan pozitivë për Covid-19, dy fëmijë pozitivë dhe një i dyshuar për virusin të cilët u shtruan në spital.
11 pacientë të rinj u pranuan në spitalin “8 Shtator”, gjithësej 96 pacientë u shtruan në spital. 4 pacientë janë në pajisje për frymëmarrje.
41 pacientë u shtruan në spital në Manastir, dhe 46 pacientë u shtruan në spitalin e Shtipit. Në repartet infektive në Tetovë, Ohër, Veles, Kumanovë, Prilep, Gostivar dhe Strumicë, 112 pacientë u shtruan në spital – pozitiv dhe të dyshuar për covid-19.
Rastet aktive sot në komunat Shkup (pas përfundimit të sondazheve epidemiologjike, mund të ketë një ndryshim në shpërndarjen sipas komunave në Shkup)
• Çair- 323
• Aerodrom – 162
• Butel – 146
• Gazi Baba – 200
• Qendra – 146
• Karposh – 147
• Saraj – 128
• Kisela Voda – 108
• Gjorce Petrov – 107
• Studenichani – 116
• Shuto Orizari – 86
• Haraçin – 45
• Ilinden – 31
• Petrovec – 17
• Çuçer Sandev – 16
• Sopishte – 8
• Zelenikov- 13
• I huaj – 5
• I pa përcaktuar- 67

Сподели на:

Related Posts