SOT JANË REGJISTRUAR 881 RASTE TË REJA TË COVID-19 – NUMRI I PËRGJITHSHËM I TË DIAGNOSTIKUARVE ËSHTË 74732 , 806 PACIENTË JANË RIKUPERUAR – 22 PERSONA KANË NDËRRUAR JETË

Ministria e Shëndetësisë informon se në 24 orët e fundit janë kryer 2902 teste, dhe janë regjistruar 881 raste të reja të Covid-19 në: Shkup-425, Kumanovë-40, Dibër-1, Shtip-17, Prilep-55, Tetovë-32, Strugë-24, Veles-23, Manastir-39, Ohër-33, Kavadar-22, Gostivar-30, Gjevgjeli-10, Strumicë-35, Kriva Pallankë-7, Radovish-5, Koçanë-23, Probishtip-4, Demir Hisar-4, Makedonski Brod-3, Berovë-1, Vinicë-1, Dellçevë-8, Kratovë-3, Sveti Nikolë-1, Kërçovë-12, Resnjë-4, Negotinë-19.

Instituti i Shëndetit Publik regjistroi 806 pacientë të rikuperuar nga: Shkup-247, Kumanovë-53, Shtip-34, Prilep-69, Tetovë-3, Strugë-19, Veles-32, Manastir-64, Ohër-43, Kavadar-41, Gostivar-49, Gjevgjeli-13, Strumicë-1, Kriva Pallankë-8, Radovish-8, Koçanë-14, Probishtip-8, Demir Hisar-5, Makedonski Brod-3, Pehçevë-3, Berovë-11, Valandovë-1 , Dellçevë-12, Kratovë-1, Sveti Nikolë-12, Kërçovë-20, Resnjë-12 dhe Negotinë-20.

Kanë ndërruar jetë 22 pacientë, shtatë pacientë nga Shkupi (81, 64, 80, 81, 77, 64 dhe 70), tre nga Kumanova (70, 97 dhe 94), një nga Prilepi (75), dy nga Struga (74 dhe 69) ), një pacientë nga Manastiri (60), dy nga Ohri (65 dhe 83), një nga Gjevgjelia (67), një nga Gostivari (73), një nga Koçani (68), një nga Probishtipi (46), një nga Berova (80) dhe një pacientë nga Vinica (77). Nga këta, dy pacientë ndërruan jetë jashtë spitalit, të tjerët ndërruan jetë në spital.

Numri i përgjithshëm i rasteve të diagnostikuara në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 74732, numri i pacientëve të rikuperuar është 50852, numri i vdekjve është 2169 dhe numri i rasteve aktive është 21711.

Sipas analizave të përfunduara epidemiologjike, shpërndarja sipas qyteteve është si më poshtë:

• Shkup 32310, aktiv 11492 • Kumanovë 4325, aktiv 623 • Dibër 563, aktiv 166 • Shtip 3089, aktiv 420 • Prilep 3729, aktiv 877 • Tetovë 4443, aktiv 1005 • Strugë 1808, aktiv 443 • Veles 2473, aktiv 651 • Manastir 2688, aktiv 812 • Ohër 2072, aktiv 576 • Kavadar  1739, aktiv 611 • Gostivar 3116, aktiv 786 • Gjevgjeli 955, aktiv 281 (66 persona nga NJR Gjevgjeli janë banorë të Dojranit, 162 e Bogdancit dhe 12 janë shtetas të huaj) • Strumicë 2042, aktiv 602 • Kriva Pallankë 532, aktiv 121 • Radovish 528, aktiv 124 • Krushevë 150, aktiv 71 • Koçanë 1452, aktiv 259 • Probishtip 412, aktiv 62 • Demir Hisar 223, aktiv 44 • Makedonski Brod 201, aktiv 32 • Pehçevë 120, aktive 19 • Berovë 453, aktive 94 • Valandovë 254, aktive 54 • Vinicë  419, aktive 120 • Dellçevë 613, aktive 289 (174 persona nga NJR Delçevë janë nga Makedonska Kamenica) • Kratovë 174, aktiv 26 • Sveti Nikolë  981 , aktiv 185 • Kërçovë 1458, aktiv 339 • Resnjë 567, aktiv 170 • Negotinë 843, aktiv 357 (133 persona nga NJR Negotinë janë banor të Demir Kapisë).

Janë krzer  2902 teste përmes: ISHP-535, QSHP Shkup-76, Avicenna-349, Biotek-216, MANU-220, Zhan Mitrev (Filip i dytë) -191, Sistina me metodën PCR -227, laboratori Laor-52, Mjekësia Ligjore -5, QSHP Manastir-31, Klinika e Sëmundjeve Infektive-9, GAK-21, Sinlab-42, Remedika-37, spitali laboratorik Kozle-19, SHSH (teste të shpejta) -865, Pulmonologji me Alergologji -7, laboratorë nga jashtë- 0 .

Deri më tani, në vend janë kryer gjithsej 368.502 teste të Covid-19.

Сподели на:

Related Posts