SOT JANË REGJISTRUAR 46 RASTE TË REJA TË COVID-19 – NUMRI I PËRGJITHSHËM I TË DIAGNOSTIKUARVE ËSHTË 83789 ,526 PACIENTË JANË RIKUPERUAR – 12 PERSONA KANË NDËRRUAR JETË

Ministria e Shëndetësisë informon se në 24 orët e fundit janë kryer 378 teste dhe 46 raste të reja të Covid-19 janë regjistruar në: Shkup-22, Kumanovë-2, Prilep-1, Tetovë-1, Strugë-7, Ohër-3 Kavadar-4, Gostivar-3, Makedonski Brod-1, Resnjë-1, Negotinë-1.

Sot, Instituti i Shëndetit Publik regjistroi 526 pacientë të shëruar nga: Shkup-295, Kumanovë-13, Shtip-7, Prilep-39, Tetovë-12, Strugë-3, Veles-4, Manastir-9, Ohër-33, Kavadar-41 , Gostivar-9, Gjevgjeli-4, Strumicë-16, Kriva Pallankë-3, Koçanë-2, Probishtip-2, Makedonski Brod-2, Valandovë-6, Kratovë-1, Sveti Nikolë-2, Kërçovë-4, Resnjë- 2 dhe Negotinë-17.

Kanë ndërruar jetë 12 persona , pesë pacientë nga Shkupi (53, 71, 72, 74 dhe 69), një nga Prilep (72), një nga Tetova (53), një nga Kavadari (52), dy pacientë nga Gostivari (70 dhe 65), një pacientë nga Strumica (72) dhe një pacientë nga Dellçeva (78) .Të gkithë pacientët kanë ndërruar jetë në spital.

Numri i përgjithshëm i rasteve të diagnostikuara në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 83789, numri i pacientëve të rikuperuar është 62469, numri i vdekjeve është 2522 dhe numri i rasteve aktive është 18798. Sipas analizave të përfunduara epidemiologjike, shpërndarja sipas qyteteve është si më poshtë:

• Shkup 36173, aktiv 11009

• Kumanovë 4756, aktiv 509

• Dibër 640, aktiv 125

• Shtip 3311, aktiv 230

• Prilep 4248, aktiv 529

• Tetovë 4778, aktiv 830

• Strugë 2052, aktive 316

• Veles 2777, aktiv 474

• Manastir 3048, aktiv 530

• Ohër 2455, aktiv 506

• Kavadar 2148, aktiv 527

• Gostivar 3397, aktiv 536

• Gjevgjeli 1170, aktiv 282 (76 persona nga NJR Gjevgjeli janë banorë të Dojranit, 199 të Bogdancit dhe 12 janë shtetas të huaj)

• Strumicë 2316, aktiv 597

• Kriva Pallankë 631, aktiv 122

• Radovish 625, aktiv 111

• Krushevë 167, aktiv 74

• Koçanë 1605, aktiv 209

• Probishtipi 449, aktiv 39

• Demir Hisar 236, aktiv 37

• Makedonski Brod 220, aktiv 26

• Pehçevë 156, aktive 32

• Berovë 501, aktiv 48

• Valandovë 314, aktiv 57

• Vinicë 447, aktive 61

• Delçevo 671, aktiv 206 (182 persona nga NJR Delçevë janë nga Makedonska Kamenica)

• Kratovë 193, aktive 16

• Sveti Nikolë 1043, aktiv 89

• Kërçovë 1577, aktiv 217

• Resnjë 652, aktiv 143

• Negotinë 1033, aktiv 311 (161 persona nga NJR Negotinë janë banorë të Demir Kapisë)

378 testet janë kryer përmes: ISHP-106, QSHP Shkup-0, Avicena-0, Biotek-0, MANU-0, Zhan Mitrev (Filip i dytë ) -75, Sistina me metodën PCR -155, laboratori Laor-0, mjekësia ligjore -0, QSHP Manastir-0, Klinika e Sëmundjeve Infektive-2, GAK-0, Sinlab-0, Remedika-0, spitali laboratorik Kozle-0, SHSH (test i shpejtë) -40, Pulmonologji me alergologji -0, laboratorë nga jashtë- 0
Deri më tani, në vend janë kryer gjithsej 402.822 teste të Covid-19 .

Сподели на:

Related Posts