SOT JANË REGJISTRUAR 296 RASTE TË REJA TË COVID-19 – NUMRI I PËRGJITHSHËM I TË DIAGNOSTIKUARVE ËSHTË 81721 ,511 PACIENTË JANË RIKUPERUAR – 18 PERSONA KANË NDËRRUAR JETË

Ministria e Shëndetësisë informon se në 24 orët e fundit janë kryer 1253 teste, dhe 296 raste të reja të Covid-19 janë regjistruar në: Shkup-90, Kumanovë-19, Dibër-9, Shtip-13, Prilep-23, Tetovë-14, Strug;-9, Veles-16, Manastir-9, Ohër-15, Kavadar-12, Gostivar-4, Gjevgjeli-7, Strumic;-17, Kriva Pallanka-4, Radovish-1, Koçanë-3, Probishtip-1, Demir , Hisar-2, Valandovë-3, Vinicë-2, Delçevë-1, Sveti Nikolë-2, Kërçovë-2, Resnje-9, Negotinë-9.

Sot, Instituti i Shëndetit Publik regjistroi 511 pacientë të rikuperuar nga: Shkupi-231, Kumanovë-26, Shtip-20, Prilep-35, Tetovë-25, Strugë-16, Veles-21, Manastir-23, Oërh-17, Kavadar-3 , Gostivar-19, Gjevgjeli-7, Strumicë-2, Kriva Pallankë-1, Radovish-4, Koçanë-14, Probishtip-3, Demir Hisar-1, Makedonski Brod-2, Pehçevë-1, Berovë-1, Vinicë- 4, Dellçevë-7, Kratovo-1, Sveti Nikolë-10, Kërçovë-8, Resnje-6 dhe Negotinë-3.

Kanë ndërruar jetë 18 persona, dy pacientë nga Shkupi (59 dhe 54), tre nga Shtipi (49, 82 dhe 68), një pacientë nga Prilepi (81), një nga Tetova (64), një nga Struga (65), një nga Velesi (65), një nga Manastiri (61), një nga Ohri (84), një nga Kavadari (75), dy pacientë nga Gostivari (73 dhe 52), një nga Strumica (57), një nga Kriva Pallanka (75) dhe dy pacientë nga Kërçova (82 dhe 68).Të gjithë  pacientët ndërruan jetë  në spital.

Numri i përgjithshëm i rasteve  të diagnostikuara në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 81721, numri i pacientëve të rikuperuar është 59231, numri i të vdekurve është 2445 dhe numri i rasteve aktive është 20045.

Sipas analizave të përfunduara epidemiologjike, shpërndarja sipas qyteteve është si më poshtë:

• Shkup 35241, aktiv 11376

• Kumanovë 4661, aktiv 571

• Dibër 614, aktiv 127

• Shtip 3263, aktiv 303

• Prilep 4137, aktiv 636

• Tetovë 4706, aktiv 894

• Strugë 1995, aktiv 350

• Veles 2710, aktiv 520

• Manastir 2980, aktiv 612

• Ohër 2363, aktiv 594

• Kavadar 2051, aktiv 588

• Gostivar 3339, aktiv 594

• Gjevgjeli 1128, aktiv 299 (75 persona nga NJR Gjevgjeli janë banorë të Dojranit, 189 të Bogdancit dhe 12 janë shtetas të huaj)

• Strumicë 2272, aktiv 650

• Kriva Pallankë 601, aktiv 121

• Radovish 603, aktiv 121

• Krushevë 161, aktiv 71

• Koçanë 1577, aktiv 241

• Probishtipi 441, aktiv 45

• Demir Hisar 234, aktiv 40

• Makedonski Brod 210, aktiv 25

• Pehçevë 145, 25 aktive

• Berovë 487, aktiv 50

• Valandovë 302, aktiv 70

• Vinicë 442, aktiv 65

• Delçevë 664, aktiv 200 (182 persona nga NJR Dellçevë janë nga Makedonska Kamenica)

• Kratovë 192, aktiv 23

• Sveti Nikolë 1033, aktiv 113

• Kërçovë 1551, aktiv 246

• Resnje 634, aktiv 143

• Negotinë 984, aktiv 332 (153 persona nga NJR Negotinë janë banorë të Demir Kapisë)

Janë krzer 1253 teste përmes: ISHP-492, QSHP Shkup-34, Avicenna-199, Biotek-118, MANU-111, Zhan Mitrev (Filip i dytë) -96, Sistina me metodën PCR -14, laboratori Laor-46, mjekësia ligjore -0, QSHP Manastir-72, Klinika e Sëmundjeve Infektive-0, GAK-0, Sinlab-24, Remedika-0, Spitali Laborator Kozle-0, SHSH (testi i shpejtë) -47, UK Pulmonologji me Alergologji -1, laboratorë nga jashtë- 0 .

Deri më tani,në vend janë kryer gjithsej  393.629 teste të Covid-19.

Сподели на:

Related Posts