SOT JANË REGJISTRUAR 414 RASTE TË REJA TË COVID-19 – NUMRI I PËRGJITHSHËM I TË DIAGNOSTIKUARVE ËSHTË 83743 ,496 PACIENTË JANË RIKUPERUAR – 7 PERSONA KANË NDËRRUAR JETË

Ministria e Shëndetësisë informon se në 24 orët e fundit janë kryer 1619 analiza, dhe janë regjistruar 414 raste të reja të Covid-19 në: Shkup-187, Kumanovë-10, Dibër-10, Shtip-7, Prilep-17, Tetovë-12 Strugë-7, Veles-10, Manastir-12, Ohër-28, Kavadar-24, Gostivar-12, Gjevgjeli-4, Strumicë-10, Kriva Pallankë-7, Radovish-4, Krushevë-1, Koçanë-10, Probishtip -2, Demir Hisar-1, Makedonski Brod-1, Pehçevë-1, Berovë-3, Valandovë-1, Vinicë-2, Sveti Nikolë-1, Kërçovë-9, Resnjë-7, Negotinë-14.

Sot, Instituti i Shëndetit Publik regjistronëi 496 pacientë të rikuperuar nga: Shkup-233, Kumanovë-28, Shtip-13, Prilep-1, Tetovë-17, Strugë-16, Veles-13, Manastir-17, Ohër-68, Kavadar-1 , Gostivar-17, Gjevgjeli-9, Kriva Pallankë-7, Radovish-4, Koçanë-15, Probishtip-5, Demir Hisar-2, Berovë-5, Vinicë-1, Sveti Nikolë-10, Kërçovë-7, Resnjë- 3 dhe Negotinë-4.

Kanë ndërruar jetë 7 persona , tre pacientë nga Shkupi (81, 69 dhe 63), një nga Velesi (79), një nga Manastiri (70), një nga Ohri (53) dhe një pacientë nga Koçani (63).Pacientët kanë ndërruar jetë në kushte spitalore.

Numri i përgjithshëm i rasteve të diagnostikuara në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 83743, numri i pacientëve të rikuperuar është 61943, numri i vdekjeve është 2510 dhe numri i rasteve aktive është 19290. Sipas analizave të përfunduara epidemiologjike, shpërndarja sipas qyteteve është si më poshtë:

• Shkup 36150, aktiv 11286

• Kumanovë 4753, aktiv 519

• Dibër 640, aktiv 125

• Shtip 3311, aktiv 237

• Prilep 4248, aktiv 569

• Tetovë 4777, aktiv 842

• Strugë 2045, aktive 312

• Veles 2777, aktiv 478

• Manastir 3049, aktiv 540

• Ohër 2452, aktiv 536

• Kavadar 2145, aktiv 566

• Gostivar 3393, aktiv 543

• Gjevgjeli 1170, aktiv 286 (76 persona nga NJR Gjevgjeli janë banorë të Dojranit, 199 të Bogdancit dhe 12 janë shtetas të huaj)

• Strumicë 2316, aktive 614

• Kriva Palankë 632, aktive 126

• Radovish 625, aktiv 111

• Krushevë 167, aktiv 74

• Koçanë 1604, aktiv 210

• Probishtipi 449, aktiv 41

• Demir Hisar 236, aktiv 37

• Makedonski Brod 219, aktiv 27

• Pehçevë 156, aktive 32

• Berovë 501, aktiv 48

• Valandovë 314, aktiv 63

• Vinicë 447, aktive 61

• Delçevë 671, aktiv 207 (182 persona nga NJR Delçevo janë nga Makedonska Kamenica)

• Kratovë 193, aktive 17

• Sveti Nikolë 1043, aktiv 91

• Kërçovë 1577, aktiv 221

• Resnjë 651, aktiv 144

• Negotinë 1032, aktiv 327 (161 persona nga NJR Negotinë janë banorë të Demir Kapisë)

1619 teste janë kryer përmes: ISHP-374, QSHP Shkup-66, Avicena-121, Biotek-132, MANU-97, Zhan Mitrev (Filip i dytë) -94, Sistina me metodën PCR -118, laboratori Laor-46, mjekësia ligjore -6, QSHP Manastir-60, Klinika Infektive-3, GAK-0, Sinlab-22, Remedika-7, spitali laboratorik Kozle-0, SHSH (test i shpejtë) -473, KU Pulmonologji me alergologji -0, laboratorë nga jashtë- 0 .
Deri më tani,në vend janë kryer gjithsej 402.444 teste të Covid-19 .

Сподели на:

Related Posts