SOT JANË REGJISTRUAR 493 RASTE TË REJA TË COVID-19 – NUMRI I PËRGJITHSHËM I TË DIAGNOSTIKUARVE ËSHTË 82794 ,450 PACIENTË JANË RIKUPERUAR – 15 PERSONA KANË NDËRRUAR JETË

Ministria e Shëndetësisë informon se në 24 orët e fundit janë kryer 2366 teste, dhe janë regjistruar 493 raste të reja të Covid-19 në: Shkup-210, Kumanovë-28, Shtip-14, Prilep-14, Tetovë-7, Strugë-6, Veles-34, Manastir-15, Ohër-24, Kavadar-32, Gostivar-10, Gjevgjeli-17, Strumicë-17, Kriva Pallankë-6, Radovish-7, Krushevë-1, Koçanë-5, Probishtip-3, Makedonski Brod-1, Demir Hisar-1, Pehçevë-5, Berovë-6, Valandovë-5, Vinicë-1, Sveti Nikolë-2, Kërçovë-9, Resnjë-5, Negotinë-8.

Instituti i Shëndetit Publik regjistron 450 pacientë të rikuperuar nga: Shkupi-154, Dibër-15, Shtip-32, Prilep-32, Tetovë-18, Strugë-16, Veles-27, Manastir-34, Kavadar-23, Gostivar-17, Gjevgjeli-11, Strumicë-14, Kriva Palankë-4, Radovish-6, Koçanë-1, Probishtip-5, Makedonski Brod-2, Valandovo-1, Vinica-3, Kratovë-1, Sveti Nikolë-6, Kërçovë-8 , Resnjë-1 dhe Negotinë-19.

Lanë ndërruar jetë 15 persona, katër pacientë nga Shkupi (47, 58, 81 dhe 56), një nga Kumanova (35), dy nga Struga (75 dhe 64), një nga Velesi (70), dy pacientë nga Manastiri (70 dhe 56) ), një nga Ohri (80), një nga Kavadari (73), një nga NJR Gjevgjeli / Bogdanci (63), një pacientë nga Kriva Pallanka (65) dhe një pacientë nga Negotina (67). Pacientët kanë ndërruar jetë në spital.

Numri i përgjithshëm i rasteve të diagnostikuara në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 82794, numri i pacientëve të rikuperuar është 60706, numri i vdekjeve është 2488 dhe numri i rasteve aktive është 19600. Sipas analizave të përfunduara epidemiologjike, shpërndarja sipas qyteteve është si më poshtë:

  • Shkup 35747, aktiv 11373 • Kumanovë 4725, aktiv 604 • Dibër 617, aktiv 109 • Shtip 3291, aktiv 258 • Prilep 4194, aktiv 566 • Tetovë 4735, aktiv 849 • Strugë 2017, aktiv 332 • Veles 2750, aktiv 482 • Manastir 3009, aktiv 543 • Ohër 2405, aktiv 589 • Kavadar 2098, aktiv 561 • Gostivar 3368, aktiv 562 • Gjevgjeli 1159, aktiv 296 (76 persona nga NJR Gjevgjeli janë banorë të Dojranit, 196 të Bogdancit dhe 12 janë shtetas të huaj) • Strumicë 2298, aktiv 618 • Kriva Palankë 616, aktiv 117 • Radovish 611, aktiv 113 • Krushevë 163, aktiv 71 • Koçanë 1588, aktiv 235 • Probishtip 445, aktiv 43 • Demir Hisar 235, aktiv 40 • Makedonski Brod 215, aktiv 26 • Pehçevë 154, aktiv 31 • Berovë 495, aktiv 47 • Valandovë 309, aktiv 65 • Vinicë 443, aktiv 60 • Delçevë 665, aktiv 201 (182 persona nga NJR Delçevë janë nga Makedonska Kamenica) • Kratovë 193, aktiv 20 • Sveti Nikolë 1036 , aktiv 102 • Kërçovë 1566, aktiv 234 • Resnjë 639, aktiv 139 • Negotinë 1008, aktiv 314 (159 persona nga NJR Negotinë janë banor të Demir Kapisë). 2366 janë kryer përmes: ISHP-426, QSHP Shkup-56, Avicenna-245, Biotek-181, MANU-142, Zhan Mitrev (Filip i dytë ) -109, Sistina me metodën PCR -183, laboratori Laor-42, Mjekësia Ligjore -7, QSHP Manastir-64, Klinika Infektive-2, GAK-8, Sinlab-29, Remedika-11, spitali laboratorik Kozle-16, SHSH (testi i shpejtë) -845, KU Pulmonologji me alergologji -0, laboratorë nga jashtë- 0 .
    Deri më tani, në vend janë kryer gjithsej 399.163 teste të Covid-19 .
Сподели на:

Related Posts