SOT JANË REGJISTRUAR 536 RASTE TË REJA TË COVID-19 – NUMRI I PËRGJITHSHËM I TË DIAGNOSTIKUARVE ËSHTË 83329 ,741 PACIENTË JANË RIKUPERUAR – 15 PERSONA KANË NDËRRUAR JETË


Ministria e Shëndetësisë informon se në 24 orët e fundit janë kryer 1662 teste, dhe janë regjistruar 536 raste të reja të Covid-19 në: Shkup-213, Kumanovë-18, Dibër-13, Shtip-13, Prilep-37, Tetovë-30, Strugë-23, Veles-17, Manastir-29, Ohër-18, Kavadar-23, Gostivar-13, Gjevgjeli-7, Strumicë-8, Kriva Pallankë-9, Radovish-10, Krushevë-3, Koçanë-6, Probishtipi -1, Makedonski Brod-3, Pehçevë-1, Berovë-5, Valandovë-4, Vinicë-2, Delçevë-6, Sveti Nikolë-6, Kërçovë-2, Resnjë-5, Negotinë-11.

Sot, Instituti i Shëndetit Publik regjistron 741 pacientë të rikuperuar nga: Shkup-248, Kumanovë -83, Dibër-7, Shtip-28, Prilep-50, Tetovë-30, Strugë-32, Veles-17, Manastir-25, Ohër-30 , Kavadar-41, Gostivar-27, Gjevgjeli-12, Strumicë-20, Radovish-12, Krushevë-1, Koçanë-24, Probishtip-1, Demir Hisar-2, Makedonski Brod-3, Valandovë-7, Vinicë-2 , Kratovë-3, Sveti Nikolë-8, Kërçovë-17, Resnjë-4 dhe Negotinë-7.

Kanë ndërruar jetë 15 persona, gjashtë pacientë nga Shkupi (73, 40, 70, 84, 72 dhe 62), dy nga Kumanova (66 dhe 64), dy nga Tetova (68 dhe 75), një pacientë nga Ohri (64), dy nga Strumica (69 dhe 69), një nga Koçani (68) dhe një pacientë nga Pehçeva (67). Pacientët kanë ndërruar jetë në spital.

Numri i përgjithshëm i rasteve të diagnostikuara në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 83329, numri i pacientëve të rikuperuar është 61447, numri i vdekjeve është 2503 dhe numri i rasteve aktive është 19379. Që nga dje, u regjistrua një test kontrolli. aktualisht shpërndarja sipas qyteteve është si më poshtë:

• Shkup 35961, aktiv 11333

• Kumanovë 4743, aktiv 537

• Dibër 630, aktiv 115

• Shtip 3304, aktiv 243

• Prilep 4231, aktiv 553

• Tetovë 4765, aktiv 847

• Strugë 2039, aktive 322

• Veles 2767, aktiv 482

• Manastir 3037, aktiv 546

• Ohër 2423, aktiv 576

• Kavadar 2121, aktiv 543

• Gostivar 3381, aktiv 548

• Gjevgjeli 1166, aktiv 291 (76 persona nga NJR Gjevgjeli janë banorë të Dojranit, 199 të Bogdancit dhe 12 janë shtetas të huaj)

• Strumicë 2306, aktive 604

• Kriva Palankë 625, aktive 126

• Radovish 621, aktiv 111

• Krushevë 166, aktiv 73

• Koçanë 1594, aktiv 216

• Probishtipi 447, aktiv 44

• Demir Hisar 235, aktiv 38

• Makedonski Brod 218, aktiv 26

• Pehçevë 155, aktive 31

• Berovë 500, aktiv 52

• Valandovë 313, aktiv 62

• Vinicë 445, 60 aktiv

• Delçevë 671, aktiv 207 (182 persona nga NJR Delçevë janë nga Makedonska Kamenica)

• Kratovë 193, aktive 17

• Sveti Nikolë 1042, aktiv 100

• Kërçovë 1568, aktiv 219

• Resnjë 644, aktiv 140

• Negotinë 1018, aktiv 317 (159 persona nga NJR Negotinë janë banorë të Demir Kapisë)

1662 teste janë kryer përmes: ISHP-210, QSHP Shkup-75, Avicenna-195, Biotek-140, MANU-108, Zhan Mitrev (Filip i dytë ) -99, Sistina me metodën PCR -144, laboratori Laor-24, Mjekësia Ligjore -9, QSHP Manastir-4, Klinika e Sëmundjeve Infektive-3, GAK-12, Sinlab-23, Remedika-9, spitali laboratorik Kozle-20,SHSH (test i shpejtë) -584, KU Pulmonologji me alergologji -3, laboratorë nga jashtë- 0.
Deri më tani, në vend janë kryer gjithsej 400.825 teste të Covid-19 .

Сподели на:

Related Posts