Day: 7 Shkurt, 2022

MINISTRI I SHËNDETËSISË, BEKIM SALI, SË BASHKU ME AMBASADORIN E REPUBLIKËS SË ITALISË,ANDREA SILVESTRI DHE ARTHUR AJVAZOV NGA ZYRA E UNICEF-IT, SOT MORËN PJESË NË DORËZIMIN E PJESËS SË PARË TË NDIHMËS DIREKTE NGA REPUBLIKA E ITALISË

Ministri i Shëndetësisë, Bekim Sali, së bashku me ambasadorin e Republikës së Italisë,Andrea Silvestri dhe Arthur Ajvazov nga Zyra e UNICEF-it, sot morën pjesë në dorëzimin e pjesës së parë të ndihmës direkte nga Republika e Italisë, e cila përbëhet nga 250 mijë doza vaksine kundër COVID- 19 nga prodhuesi Pfizer. -Shpreh mirënjohjen time të […]

TAKIMI PROTOKOLLAR ME AMBASADORIN JAPONEZ, H.E. HIRONORI SAVADA U MBAJT SOT NGA MINISTRI I SHËNDETËSISË, BEKIM SALI

Takimi protokollar me ambasadorin japonez, H.E. Hironori Savada u mbajt sot nga Ministri i Shëndetësisë, Bekim Sali, ku u konfirmua bashkëpunimi i shkëlqyer i deritanishëm. -Mbështetja e popullit japonez është e një rëndësie të madhe, veçanërisht në këto momente kur po përballemi me pandeminë e virusit COVID- 19 dhe për këtë qëllim është duke u […]

MINISTRI I SHËNDETËSISË BEKIM SALI, I KA VIZITUAR PACIENTËT NË REPARTIN INFEKTIV NË SPITALIN KLINIK TË TETOVËS

Ministri i Shëndetësisë Bekim Sali, i ka vizituar pacientët në repartin infektiv në Spitalin Klinik të Tetovës, ku po trajtohen 14 persona.”Stafi mjekësor më informoi se gjatë ditës së sotme janë kontrolluar 52 pacientë në baza ambulatore dhe megjithëse numri i pacientëve në ditët e fundit është rritur, është inkurajues fakti që shumica e tyre […]

MINISTRI I SHËNDETËSISË, BEKIM SALI SOT KA VIZITUAR QENDRËN COVID NË SPITALIN E VELESIT

Ministri i Shëndetësisë, Bekim Sali u ka uruar shërim sa më të shpejtë pacientëve të shtruar në Qendrën Covid në spitalin e Velesit.”Ne vazhdojmë të ofrojmë mbështetje të ngushtë përmes vizitave të tilla në qendrat e tjera të COVID-19 për t’i mbështetur profesionistët shëndetësorë për sakrificën dhe luftën për çdo jetë njerëzore. Synimi i përbashkët […]

MINISTRI I SHËNDETËSIS BEKIM SALI U TAKUA ME DREJTORIN E BANKËS BOTËRORE NË VEND, MASSIMILIANO PAOLUCCI

Ministri i shëndetësis Bekim Sali u takua me drejtorin e Bankës Botërore në vend, Massimiliano Paolucci, me të cilin diskutuan për aktivitetet e vazhdueshme për menaxhim më të suksesshëm të krizës shëndetësore të shkaktuar nga koronavirusi dhe forcimin e kapaciteteve të sistemit.Mirënjohje për mbështetjen e deritanishme të Bankës Botërore në realizimin e projekteve vijuese, përfshirë […]

NJË MAMOGRAF I RI MOBIL ËSHTË INSTALUAR NË QENDRËN SHËNDETËSORE NEGOTINË, ME MBËSHTETJEN E QEVERISË SË REPUBLIKËS SË BULLGARISË.

Një mamograf i ri mobil është instaluar në Qendrën Shëndetësore Negotinë, me mbështetjen e Qeverisë së Republikës së Bullgarisë. Për këtë qëllim, ministri i Shëndetësisë, Bekim Sali, së bashku me ambasadorin, z. Angel Angelov, dhe ministren e Punëve të Jashtme të Bullgarisë, znj. Teodora Genchovska, sot morën pjesë në dorëzimin e kësaj pajisjeje, vlera e […]

MINISTRI I SHËNDETËSISË, BEKIM SALI, SË BASHKU ME JOSIFIN, SË BASHKU E FILLUAN MUAJIN SHKURT, I CILI I KUSHTOHET NGRITJES SË NDËRGJEGJËSIMIT DHE MBËSHTETJES PËR PERSONAT ME SËMUNDJE TË RRALLA

Ministri i Shëndetësisë, Bekim Sali, së bashku me Josifin, një person me sëmundje të rrallë, i punësuar në Ministrinë e Shëndetësisë, dhe kolegë të tjerë, së bashku e filluan muajin shkurt, i cili i kushtohet ngritjes së ndërgjegjësimit dhe mbështetjes për personat me sëmundje të rralla. Në këtë drejtim, Ministria e Shëndetësisë vazhdon me aktivitetet […]

SOT MINISTRI I SHËNDETËSISË, DR.BEKIM SALI, MBAJTI TAKIM ME ZËVENDËSAMBASADORIN E SHBA-SË, SH.T. ERIK MEJER

Sot Ministri i Shëndetësisë, Dr.Bekim Sali, mbajti takim me zëvendësambasadorin e SHBA-së, SH.T. Erik Mejer, të cilit i shprehu mirënjohje për kontributin e vazhdueshëm në forcimin e sistemit shëndetësor, si dhe për ndihmën dhe mbështetjen vetëmohuese që në fillimet e krizës. Ndihma totale e qeverisë amerikane është mbi 9 milionë dollarë amerikanë ,për vendin tonë […]