Author: Daniela Aleksoska

MEXHITI: KOLONË E RE ARTROSKOPIKE PËR KLINIKËN E SËMUNDJEVE ORTOPEDIKE, RRITJE E CILËSISË NË KRYERJEN E NDËRHYRJEVE

Ministri i Shëndetësisë, Dr. Fatmir Mexhiti, ka zhvilluar sot një vizitë pune në Klinikën Universitare të Traumatologjisë, Sëmundjeve Ortopedike, Anestezisë, Reanimacionit dhe Kujdesit Intensiv dhe Urgjencës në ISHP, ku ka takuar menaxhmentin dhe punonjësit e institucionit. Ministria e Shëndetësisë për Klinikën për Sëmundje Ortopedike ka blerë kolonën e re artroskopike të destinuar për pacientët. – […]

TAKIME TË ZHVILLUARA NË LONDËR PËR TË PLANIFIKUAR AKTIVITETET E RADHËS PËR NDËRTIMIN E QENDRËS SË RE KLINIKE

Ministri i Shëndetësisë, Dr. Fatmir Mexhiti, ndodhet për vizitë pune në Mbretërinë e Bashkuar, ku dje pati një takim me përfaqësuesin special të kryeministrit të Britanisë së Madhe për tregtinë me Ballkanin Perëndimor, Martin Vikers, shefi operativ i “Grupit Ndërkombëtar të Spitaleve” (IHG) Simon Ashvort dhe Zëvendës Shefi i Shëndetësisë (Infrastrukturë, Edukim dhe Trajnim) në […]

MBI 50 MIJË QYTETARË MORËN VAKSINËN E GRIPIT SEZONAL

Ministria e Shëndetësisë bën të ditur se mbi 50 mijë qytetarë kanë marrë vaksinën e gripit sezonal, ndërsa për vaksinim falas deri më tani kanë aplikuar 59 mijë qytetarë. Vaksinimi kundër gripit sezonal kryhet vazhdimisht në qendrat shëndetësore publike dhe qendrat shëndetësore dhe vaksinimi falas mbulon grupet e mëposhtme të rrezikuara: të moshuarit (mbi 65 […]

SIMPOZIUMI I TRETË I SHOQATËS NEUROLOGJIKE MAQEDONASE DHE KONGRESI I PARË NDËRKOMBËTAR I SEKSIONIT TË INFERMIERISË NË KËTË FUSHË

Simpoziumi i tretë i Shoqatës Neurologjike Maqedonase dhe Kongresi i Parë Ndërkombëtar i Seksionit të Infermierisë në këtë fushë, i cili i kushtohet risive në trajtimin dhe kujdesin e pacientëve neurologjikë. Në këtë simpozium ishte i pranishëm dhe mori fjal ën edhe ministri i Shëndetësisë, Dr. Fatmir Mexhiti. – Kolegët e mi në ligjëratat e […]

NUK KA BARAZIM TË ÇMIMEVE MES SHTETASVE TË HUAJ DHE SHTETASVE TË RMV-SË TË SIGURUAR, POR BARAZIM TË ÇMIMEVE PËR SHËRBIMET SHËNDETËSORE PRIVATE

Nuk ka barazim të çmimeve mes shtetasve të huaj dhe shtetasve të RMV-së të siguruar, por barazim të çmimeve për shërbimet shëndetësore privateLidhur me çmimoren për ofrimin e shërbimeve shëndetësore për shtetasit e huaj, Ministria e Shëndetësisë informon se të gjitha klinikat dhe institutet universitare janë pajisur me letër për harmonizimin e listave të çmimeve […]

RIKONSTRUKSIONIN T TË GJITHË REPARTIT TË PEDIATRISË NË SPITALIN E GOSTIVARIT

Rikonstruksion i të gjithë repartit të pediatrisë në spitalin e Gostivarit. “Me kënaqësi mund të konstatoj se spitali i Gostivarit paraqet shembull të suksesshëm se si mund të përmirësohen kushtet për trajtim me përpjekjet e përbashkëta të spitalit dhe kompanive përgjegjëse shoqërore.”, deklaroi ministri Mexhiti gjatë vizitës në spitalin e gostivarit. Rikonstruksion i të gjithë […]

SOT, TOARKIQE KREU OPERACIONIN PËR ARTROZËN E GJURIT ME NDRYSHIME DEGJENERATIVE PËR HERË TË PARË ME NDIHMEN E NJË ROBOTI

Sot, TOARKIQE kreu operacionin për artrozën e gjurit me ndryshime degjenerative për herë të parë me ndihmën e një roboti. – Jam veçanërisht krenar për të gjithë ekipin që mori pjesë në vetë ndërhyrjen. Përveç kirurgëve, përdoret ndihma robotike, e cila kontribuon në një përqindje të madhe në suksesin e vetë procedurës dhe zvogëlon komplikimet […]

“BARAZIA SHËNDETËSORE, KOHEZIONI DHE QËNDRUSHMËRIA NË MAQEDONINË E VERIUT: DREJT TRANSFORMIMIT TË SISTEMIT SHËNDETËSOR ”- TEMA E FORUMIT KOMBËTAR TË SHËNDETËSISË

“Barazia shëndetësore, kohezioni dhe qëndrueshmëria në Maqedoninë e Veriut: Drejt transformimit të sistemit shëndetësor ”- kjo është tema e Forumit të sotëm Kombëtar të Shëndetësisë, të cilit iu drejtua Ministri i Shëndetësisë Dr. Fatmir Mexhiti.“Tashmë për një periudhë të gjatë me mbështetjen e agjencive të OKB-së dhe partnerëve të tjerë të zhvillimit, ne jemi përpjekur […]

FATMIR MEXHITI MORI PJESË NË PREZANTIMIN KOMBËTAR TË REZULTATEVE TË STUDIMEVE MBI ASPEKTET ESJELLJES DHE ASPEKTET KULTURORE TË PËRDORIMIT DHE LËNIES SË DUHANIT

Ministri i Shëndetësisë, Dr. Fatmir Mexhiti, sot mori pjesë nëprezantimin kombëtar të rezultateve të Studimeve mbi aspektet esjelljes dhe aspektet kulturore të përdorimit dhe lënies së duhanit,si dhe prezantimin e Rastit të investimeve të Duhanit në vend.Në fjalën e tij, ministri Mexhiti theksoi se për herë të parë pokryhen studime të këtij lloji në nivel […]