Author: Dzemile Aljilji

NJOFTIM NË LIDHJE ME INFORMIMIN E SITUATËS NGA KORONAVIRUSI NË VENDË

Ministria e Shëndetësisë informon publikun se të gjitha mediat i njofton në lidhje me situatën me koronavirusin në të njëjtën kohë menjëherë pasi të marrë të dhënat zyrtare nga Instituti i Shëndetit Publik. Duke pasur parasysh që ditët e fundit, disa media janë të parat që informojnë për statistikat e ditës, ne i kërkojmë të […]

LINJË TELEFONIKE PËR KËSHILLIM PËR PERSONAT ME DEMENCË DHE PËR PËRKUJDESËSIT E TYRE NË PERIUDHËN E PËRBALLJES ME COVID -19

Është hapur një linjë telefonike për këshillim për personat me demencë dhe për përkujdesësit e tyre. Nga Klinika Universitare e Neurologjisë informojnë se pacientët mund të telefonojnë në numrin 075 / 277-806 në ambulancën  për demencë për këshillim  nga ora 11:00 deri në orën 13:00 ditën e hënë dhe ditën e mërkurë. Personat më të […]

JANË REGJISTRUAR 26 RASTE TË REJA ME KOVID-19 GJITHËSEJ NË VEND JANË DIAGNOSTIFIKUAR 854 PACIENT

Janë regjisteuar 26 raste të reja me Kovid 19 – gjithësej 854 pacientë të diagnostifikuar në vend. Në klinikën për semundje infektive kanë ndërruar jetë 4 pacientë. -3 pacientë që ishin në trajtim shtëpiak u rikuperuan (shëruan). Ministria e Shëndetësisë informon se 4 pacientë kanë ndërruar jetë në Klinikën për sëmundje infektive dhe gjendjes fibrile; […]

REKOMANDIMET PËR PACIENTËT ME SËMUNDJE TË VESHKËVE, PACIENTËT ME DIALIZË DHE PACIENTËT ME VESHKË TË TRANSPLANTUAR NË KUSHTE TË INFEKSIONIT TË PANDEMISË ME COVIDIT -19

Infeksioni me koronavirus mund të paraqet një kërcënim serioz për pacientët me sëmundje të veshkave, veçanërisht ata që janë në dializë ose me veshkë të transplantuar. Për këtë qëllim, Klinika Universitare e nefrologjisë ka hartuar rekomandime për pacientët me sëmundje të veshkave, përfshirë pacientët në dializë (peritoneale ose hemodializë) dhe pacientët me veshkë të transplantuar. […]

HETOHET RASTI I TË NDJERËS NGA VELESI , PËRFSHIHEN MË TEPËR INSTITUCIONE

Pas konstatimit se gruaja e ndjerë nga Velesi është pozitive me koronavirusin, e cila u gjet e vdekur me djalin e saj dy ditë më parë, Ministria po zgjeron hetimin, i cili përfshin disa institucione. Sot, Instituti i Shëndetit Publik kryen një analizë tjetër të strishiove -material të marrë nga trupi për të konfirmuar rezultatin […]

PAISJE MBROJTSE PËR PUNONJËSIT SHËNDETSOR KA MJAFTUESHËM, NË PROCEDUR JANË FURNIZIMET PLOTËSUESE

Ministria e Shëndetësisë dënon ashpër akuzat e bëra nga z. Janushev nga VMRO-DPMNE për mungesë të pajisjeve mbrojtëse për personelin mjekësor në ambientet shëndetësore që përhapin panik të panevojshëm pa paraqitur fakte. Ministria e Shëndetësisë përsëri njofton se ka pajisje të mjaftueshme në rezervat e Ministrisë që dorëzohen rregullisht me kërkesë të secilit institucion shëndetësor. […]

KANË DHURUAR PAISJE DHE MJETE FINANCIARE PËR MINISTRIN E SHËNDETËSIS PËR PËRBALLJEN ME KORONAVIRUSIN

Ministria e Shëndetësisë shpreh mirënjohjen e saj për të gjitha kompanitë, individët, organizatat, institucionet, ambasadat që me donacione në pajisje, mjete financiare ku fondet ofrojnë mbështetje në përpjekjet e institucioneve shëndetësore për të trajtuar situatën me Kovid-19 në vend. Falënderime të veçanta për dhurimet e konfirmuara nga Bashkimi Evropian me vlerë 4 milion euro dhe […]

INFORMACIONE DHE REKOMANDIME KARDIOLOGJIKE PËR PARANDALIMIN E RREZIKUT DHE MBROJTJEN E PACIENTËVE ME SËMUNDJE TË ZEMRËS

Kardiologët këshillojnë që sëmundjet e zemrës rrisin  rrezikun e pandemisë COVID- 19 dhe që informacioni dhe rekomandimet në kohë janë një armë e fuqishme për pacientët e zemrës, të cilët duhet të jenë të vetëdijshëm se kanë një rrezik të rritur për të qenë në gjendje të mbrojnë veten dhe të zvogëlojnë  rrezikun e infeksionit […]

INSPEKTORATI SHËNDETËSOR DHE SANITAR NË PERIUDHËN NGA 30.03-05.04.2020 KA KRY GJITHËSEJ 91 MBIKQYRJE NGA TË CILET 79 NË INSTITUCIONE SHËNDETSORE PUBLIKE DHE 12 NË INSTITUCIONE SHËNDETËSORE PRIVATE

Ministria e Shëndetësisë informon se në përputhje me konkluzionet e Qeverisë së RMV të miratuara me qëllim parandalimin e futjes dhe përhapjes së infeksionit me Covid-19, Inspektorati Shëndetësor dhe sanitar në periudhën nga 30.03 deri 05.04.2020 ka kryer gjithsej 91 inspektime nga i cili 79 në ISHP dhe 12 në SHPP. Është bërë një inspektim […]