Lajmërimet

TRAJNIME PËR METODAT MË TË REJA PËR DIAGNOSTIKË KLINIKE

Sot, në hotelin “Aleksandar Palace” në Shkup, zëvendësministri i Shëndetësisë dr. Goce Cakarovski përshëndeti gjinekologët, akusherët, pediatrat, neonatologët, intensivistët dhe infermierët e pranishëm nga i gjithë vendi, që janë pjesë e trajnimit të mbajtur në ditët në vijim për metodat më të reja për diagnozën klinike, për kujdesin para dhe pas lindjes. Trajnimet mbahen nga […]

SHËNIMI I PËRBASHKËT I JAVËS PËR KUJDESIN NDAJ TË MOSHUARVE

Sot u mbajt një konferencë e përbashkët për shtyp e Kryqit të Kuq, Ministrisë së Shëndetësisë, Ministrisë për Punë dhe Politikë Sociale dhe Ambasadës së Republikës së Austrisë, gjatë kremtimit të javës së kujdesit për të moshuarit. Duke marrë parasysh trendin global të vazhdimit të jetëgjatësisë, Ministria e Shëndetësisë mbështet nismën për hapjen e shërbimeve […]

REZULTATET E PARAQITURA NGA HULUMTIMI PËR PËRDORIMIN E SUBSTANCAVE PSIKOAKTIVE

Sekretari shtetëror në Ministrinë e Shëndetësisë, Dr.Vladimir Milloshev, sot u drejtua në konferencën për shtyp në të cilën u prezentuan rezultatet e hulumtimit mbi përdorimin e substancave psikoaktive në popullatën e përgjithshme në Republikën e Maqedonisë. Bëhet fjalë për një hulumtim global të popullsisë që u krye për here të parë në Republikën e Maqedonisë […]

KËSHILLI I SHOQATËS SË AVOKATËVE

Nga 09 deri më 11.11.2017 në Hotel “Drim” Strugë, u mbajt këshillimi i 34 -të – trajnim i të punësuarve në sektorin e shëndetësisë, Fondit të Sigurimit Shëndetësor të Maqedonisë dhe institucioneve të tjera në organizim të Shoqatës së Avokatëve nga Shëndetësia të Republikës së Maqedonisë. Sipas programit të këshillimit, këshillimi u hap me prezantimin […]

JAVA BOTËRORE PËR PËRDORIM RACIONAL TË ANTIBIOTIKËVE

Në kuadër të shënimit të Javës Botërore për përdorimin racional të antibiotikëve, sot zëvendësministri i Shëndetësisë Dr. Goce Cakarovski u drejtua në simpoziumin e tretë të Shoqatës së Specialistëve të Mjekësisë Familjare. Maqedonia ju bashkua thirrjes së OBSH për organizimin e Javës Botërore për përdorimin racional të antibiotikëve në periudh nga 13- 19 nëntor, e […]

Keqpërdoret logoja e Ministrisë së Shëndetësisë

Ministria e Shëndetësisë informon se janë të rrejshme informacionet në këtë uebfaqe: (http://live365.services/go/click.php…) Ministria e Shëndetësisë, në bashkëpunim me MPB , tashmë ka ndërmarrë hapa për identifikimin e burimit dhe përsëri theksojmë se kjo nuk është një faqe zyrtare e ministrisë.

AKSION I PËRBASHKËT PËR PASTRIMIN E HAPËSIRËS NË KOMPLEKSIN E KLINIKAVE “NËNË TEREZA”

Shërbimi për punë të përbashkëta dhe të përgjithshme në Qendrën Klinike dhe Inspektorati Shtetëror Sanitar dhe Shëndetësor sot organizojnë aksion të përbashkët për të pastruar hapësirën në kompleksin e klinikave “Nënë Tereza” në Shkup. Aksioni është realizuar me mbështetjen e ndërmarrjeve publike të Qytetit të Shkupit, “Parkingu i qytetit”, “Higjiena komubale”, “Parqe dhe gjelbërim” dhe […]