SOT, JANË REGJISTRUAR 1168 RASTE TË REJA TË COVID-19 – NUMRI I PËRGJITHSHËM I TË DIAGNOSTIKUARVE ËSHTË 46062, 692 PACIENTË JANË RIKUPERUAR – 18 PERSONA KANË NDËRRUAR JETË

Ministria e Shëndetësisë informon gjatë 24 orëve të fundit janë kryer 3353 teste, dhe janë regjistruar 1168 raste të reja të Covid-19 në: Shkup-513, Kumanovë -68, Dibër-6, Shtip-27, Prilep-77, Tetovë-65, Strugë-40, Veles-36, Manastir-58, Ohër-25, Kavadar-29, Gostivar-30, Gjevgjeli-5, Strumicë-33, Kriva Pallankë-5, Radovish-7, Krushevë-3, Koçanë-19, Probishtip -1, Demir Hisar-1, Makedonski Brod-3, Pehçevë-3, Berovë-3, Valandovë-6, Vinicë-5, Delçevë-3, Kratovë-11, Sveti Nikolë-33, Kërçovë-42, Resnjë-4, Negotinë-7.

Sot, Instituti i Shëndetit Publik regjistroi 692 pacientë të rikuperuar nga: Shkup-394, Kumanovë-25, Shtip-27, Prilep-22, Tetovë-49, Veles-33, Manastir-14, Ohër-2, Kavadar-12, Gostivar-22 , Gjevgjeli-12, Strumicë-18, Kriva Pallankë-6, Radovish-3, Krushevë-1, Koçanë-12, Probishtip-6, Demir Hisar-2, Makedonski Brod-1, Berovë-6, Vinicë-2, Kratovë- 1, Sveti Nikolë-3, Kërçovë-16, Resnjë-1, Negotinë-2.

Kanë ndërruar jetë18 persona, pesë pacientë nga Shkupi (61, 69, 67, 77 dhe 84), dy nga Kumanova (66 dhe 80), një pacientë nga Shtipi (54), një nga Tetova (73), dy nga Manastiri (82 dhe 73), një nga Ohri (84), katër pacientë nga Gostivari (78, 76, 78 dhe 66), një nga Strumica (55) dhe një pacientë nga Kratova (74g).Njëri prej tyre ndërroi jetë jashtë spitalit, të tjerët ndërruan jetë në spital.

Numri i përgjithshëm i rasteve të diagnostikuara në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 46062, numri i pacientëve të rikuperuar është 26981, numri i vdekjeve është 1281 dhe numri i rasteve aktive është 17800. Sot janë regjistruar katër teste kontrolli nga dje, sipas analizave të përfunduara epidemiologjike
Aktualisht shpërndarja sipas qyteteve është si vijon: • Shkup 20253, aktiv 8254 • Kumanovë 3005, aktiv 821 • Dibër 412, aktiv 97 • Shtip 2127, aktiv 486 • Prilep 2100, aktiv 878 • Tetovë 3120, aktiv 1051 • Strugë 1070, aktiv 285 • Veles 1390, aktiv 742 • Manastir 1300, aktiv 669 • Ohër 1117, aktiv 497 • Kavadar 864, aktiv 400 • Gostivar 1688, aktiv 526 • Gjevgjeli 557, aktiv 214 (27 persona nga NP Gjevgjeli janë banorë të Dojranit, 98 të Bogdancit dhe 12 janë shtetas të huaj) • Strumicë 1338, aktiv 641 • Kriva Palankë 327, aktiv 108 • Radovish 341, aktiv 130 • Krushevë 65, aktiv 36 • Koçanë 994, aktiv 319 • Probishtip 289, aktiv 95 • Demir Hisar 144, aktiv 68 • Makedonski Brod 12 6, aktiv 22 • Pehçevë 82, aktiv 22 • Berovë 275, aktiv 76 • Valandovë 135, aktiv 44 • Vinicë 267, aktiv 133 • Delçevë 340, aktiv 182 (88 persona nga PE Delçevë janë nga Makedonska Kamenica) • Kratovë 123, aktiv 78 • Sveti Nikolë 636, aktiv 179 • Kërçovë 925, aktiv 413 • Resnjë 332, aktiv 119 • Negotinë 320, aktiv 215 (26 persona nga NP Negotinë janë banorë të Demir Kapisë)

Janë kryer 3353 përmes: ISHP-904, QSHP Shkup-112, Avicenna-387, Biotek-431, MANU-260, Zhan Mitrev (Filip i dytë) -287, Sistina me metodën PCR -296, laboratori Laor-82, mjekësia ligjore -0, QSHP Manastir-91, Klinika e Sëmundjeve Infektive-10, GAK-0, Sinlab-145, Remedika-27, spitali laboratorik Kozle-18, ShSH (provë e shpejtë) -301, Pulmonologji me Alergologji -2, laboratorë nga jashtë- 0

Deri më tani,në vend janë kryer gjithsej 289,534 teste të Covid-19.

Raste aktive nga komunat e Shkupit sot (pas përfundimit të anketave epidemiologjike, mund të ketë një ndryshim në shpërndarjen sipas komunave në Shkup) • Çair – 500 • Gazi Baba – 1151 • Aerodrom-1256 • Karposh – 1070 • Qendra – 1028 • Kisela Voda – 1021 • Gjorce Petrov – 680 • Butel – 430 • Shuto Orizari – 144 • Studenicani – 41 • Saraj – 108 • Haraçinë -26 • Ilinden – 199 • Sopishte – 59 • Çuçer Sandevo – 83 • Petrovec -82 • Zelenikovo -54 • Të huaj – 149 • Të pa shpërndarë- 173

Сподели на:

Related Posts