SOT, JANË REGJISTRUAR 990 RASTE TË REJA TË COVID-19 – NUMRI I PËRGJITHSHËM I TË DIAGNOSTIKUARVE ËSHTË 47050, 382 PACIENTË JANË RIKUPERUAR – 24 PERSONA KANË NDËRRUAR JETË

Ministria e Shëndetësisë informon se gjatë 24 orëve të fundit janë kryer 2655 teste, dhe 990 raste të reja të Covid-19 janë regjistruar në: Shkup-378, Kumanovë-48, Dibër-6, Shtip-51, Prilep-55, Tetovë-39, Strugë-27, Veles-54, Manastir-44, Ohër-39, Kavadar-24, Gostivar-54, Gjevgjeli-16, Strumicë-19, Kriva Pallankë-3, Radovish-3, Krushevë-4, Koçanë-27, Probishtipi -2, Demir Hisar-3, Makedonski Brod-4, Pehchevë-4, Berovë-9, Valandovë-1, Vinicë-10, Delçevë-8, Kratovë-3, Sveti Nikolë-11, Kërçovë-14, Resnjë-11, Negotinë-19.
Sot, Instituti i Shëndetit Publik regjistroi 382 pacientë të rikuperuar nga: Shkup-116, Kumanovë-25, Dibër-1, Shtip-23, Prilep-31, Tetovë-29, Veles-20, Manastir-14, Gostivar-15, Gjevgjeli-6 , Strumicë-8, Kriva Pallankë-4, Radovish-3, Krushevë-1, Koçanë-16, Probishtip-1, Demir Hisar-3, Berovë-3, Valandovë-2, Vinicë-20, Delçevë-26, Kratovë-1 , Sveti Nikolë-6, Kërçovë-7, Resnjë-1.

Kanë ndërruar jetë 24 persona, shtatë pacientë nga Shkupi (58, 80, 86, 63, 50, 61 dhe 45 vjeç), një nga Shtipi (64), një nga Prilep (57), një nga Tetova (61), dy pacientë nga Manastiri (66 dhe 73), tre nga Kavadari (83, 78 dhe 69), një nga Gostivari (46), tre pacientë nga Strumica (78, 68 dhe 59), një nga Berova (41), një nga Dellçeva (83) dhe tre pacientë nga Kërçova (44, 58 dhe 63).Të gjithë pacientët kanë ndërruar jetë në spital.
Numri i përgjithshëm i rasteve të diagnostikuara në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 47050, numri i pacientëve të rikuperuar është 27364, numri i vdekjeve është 1305 dhe numri i rasteve aktive është 18381.
Sot janë regjistruar dy teste kontrolli nga dje, aktualisht shpërndarja sipas qyteteve është si më poshtë:
• Shkup 20629, aktiv 8506
• Kumanovë 3053, aktiv 844
• Dibër 418, aktiv 102
• Shtip 2178, aktiv 513
• Prilep 2155, aktiv 901
• Tetovë 3159, aktiv 1060
• Strugë 1097, aktiv 312
• Veles 1445, aktiv 777
• Manastir 1344, aktiv 697
• Ohër 1155, aktiv 535
• Kavadar 888, aktiv 421
• Gostivar 1742, aktiv 564
• Gjevgjeli 573, aktiv 224 (32 persona nga PE Gjevgjeli janë banorë të Dojranit, 106 të Bogdancit dhe 12 janë shtetas të huaj)
• Strumicë 1357, aktive 649
• Kriva Pallankë 330, aktive 107
• Radovish 343, aktiv 129
• Krushevë 69, aktive 39
• Koçanë 1021, aktiv 330
• Probishtipi 291, aktiv 96
• Demir Hisar 147, aktiv 68
• Makedonski Brod 130, aktiv 26
• Pehçevë 86, aktive 26
• Berovë 284, aktiv 81
• Valandovë 136, aktiv 43
• Vinicë 277, aktiv 123
• Delçevë 348, aktiv 163 (88 persona nga PE Delçevë janë nga Makedonska Kamenica)
• Kratovë 126, aktiv 80
• Sveti Nikolë 647, aktiv 184
• Kërçovë 940, aktiv 418
• Resnjë 343, aktiv 129
• Negotinë 339, aktiv 234 (32 persona nga NP Negotinë janë banorë të Demir Kapisë)

Janë kryer 2655 përmes: IPSH-1218, QSHP Shkup-34, Avicenna-276, Biotek-300, MANU-215, Zhan Mitrev (Filip i Dytë) -151, Sistina me metodën PCR -252, laboratori Laor-81, mjekësia ligjore -0,QSHP Manastir-77, Klinika e Sëmundjeve Infektive-4, GAK-0, Sinlab-34, Remedika-0, spitali laboratorik Kozle-0, SHSH(test i shpejtë) -11, Pulmonologji me alergologji -2, laboratorë nga jashtë- 0
Deri më tani, në vend janë kryer gjithsej 292,189 teste të Covid-19 .
Rastet aktive nga komunat në Shkup sot (pas përfundimit të anketave epidemiologjike, mund të ketë një ndryshim në shpërndarjen sipas komunave në Shkup)
• Çair – 510
• Gazi Baba – 1196
• Aerodrom-1287
• Karposh – 1102
• Qendra – 1069
• Kisela Voda – 1047
• Gjorçe Petrov – 702
• Butel – 447
• Shuto Orizari – 147
• Studeniçani – 42
• Saraj – 111
• Haraçinë -26
• Ilinden – 206
• Sopishte – 63
• Çuçer Sandevo – 91
• Petrovec –89
• Zelenikovo -55
• Të huaj – 149
• Të pa shpërndarë- 167

Сподели на:

Related Posts