Author: Daniela Aleksoska

MEXhITI-GEER: NDIHMA E BË-së ËSHTË E RËNDËSISHME PËR SISTEMIN SHËNDETËSOR

Prioritetet dhe vizioni për realizimin e projekteve të ardhshme në fushën e shëndetësisë, ishin në fokus të takimit të sotëm të ministrit të Shëndetësisë, dr. Fatmir Mexhiti, me ambasadorin e Bashkimit Evropian në Republikën e Maqedonisë së Veriut, David Geer.Ministri Mexhiti shprehu mirënjohjen e madhe për bashkëpunimin dhe mbështetjen e vazhdueshme nga BE-ja në përballjen […]

MINISTRI I SHËNDETËSISË, FATMIR MEXHITI, BASHKË ME ZËVENDËS MINISTREN, MAJA MANOLEVA, KANË ZHVILLUAR NJË TAKIM ME PËRFAQËSUESIT E ODËS SË MJEKËVE

Ministri i Shëndetësisë, Fatmir Mexhiti, bashkë me zëvendës ministren, Maja Manoleva, kanë zhvilluar një takim me përfaqësuesit e Odës së Mjekëve në RMV ku temë qëndrore ka qenë përballja me sfidat e migrimit të mjekëve dhe sfidat me të cilat ballafaqohen mjekët në vendin tonë. Në këtë takim u theksua se e njohim kontributin e […]

Ministri Bekim Sali takim me Rosana Duxhak, Koordinatore e Përhershme e OKB-së në Republikën e Maqedonisë së Veriut.

Sistem shëndetësor i qëndrueshëm dhe modern, përmirësimi i shërbimeve shëndetësore parandaluese, përkrahja për personat me aftësi të kufizuara, buxhetimi i sektorit shëndetësor ishin disa nga temat që diskutuam në takimin e sotëm me Rosana Duxhak, Koordinatore e Përhershme e OKB-së në Republikën e Maqedonisë së Veriut. Në takim, ndër të tjera, u diskutua për aktivitetet […]

SHËNOHET DITA BOTËRORE PËR LUFTËN KUNDËR HIV/SIDËS

Ministria e Shëndetësisë për mbrojtjen e popullatës nga infeksioni HIV për vitin 2017 ka siguruar gjithsej 27.000.000 denarë, ndërsa buxheti për vitin 2018 është dukshëm më i lartë edhe atë 95.000.000 denarë. Është planifikuar që rreth 40.000.000 denarë do të mbulojnë harxhimet e terapisë ARV, ndërsa mjetet e mbetura nga këto 95 milionë janë për […]

TRAJNIME PËR METODAT MË TË REJA PËR DIAGNOSTIKË KLINIKE

Sot, në hotelin “Aleksandar Palace” në Shkup, zëvendësministri i Shëndetësisë dr. Goce Cakarovski përshëndeti gjinekologët, akusherët, pediatrat, neonatologët, intensivistët dhe infermierët e pranishëm nga i gjithë vendi, që janë pjesë e trajnimit të mbajtur në ditët në vijim për metodat më të reja për diagnozën klinike, për kujdesin para dhe pas lindjes. Trajnimet mbahen nga […]

SHËNIMI I PËRBASHKËT I JAVËS PËR KUJDESIN NDAJ TË MOSHUARVE

Sot u mbajt një konferencë e përbashkët për shtyp e Kryqit të Kuq, Ministrisë së Shëndetësisë, Ministrisë për Punë dhe Politikë Sociale dhe Ambasadës së Republikës së Austrisë, gjatë kremtimit të javës së kujdesit për të moshuarit. Duke marrë parasysh trendin global të vazhdimit të jetëgjatësisë, Ministria e Shëndetësisë mbështet nismën për hapjen e shërbimeve […]

REZULTATET E PARAQITURA NGA HULUMTIMI PËR PËRDORIMIN E SUBSTANCAVE PSIKOAKTIVE

Sekretari shtetëror në Ministrinë e Shëndetësisë, Dr.Vladimir Milloshev, sot u drejtua në konferencën për shtyp në të cilën u prezentuan rezultatet e hulumtimit mbi përdorimin e substancave psikoaktive në popullatën e përgjithshme në Republikën e Maqedonisë. Bëhet fjalë për një hulumtim global të popullsisë që u krye për here të parë në Republikën e Maqedonisë […]

KËSHILLI I SHOQATËS SË AVOKATËVE

Nga 09 deri më 11.11.2017 në Hotel “Drim” Strugë, u mbajt këshillimi i 34 -të – trajnim i të punësuarve në sektorin e shëndetësisë, Fondit të Sigurimit Shëndetësor të Maqedonisë dhe institucioneve të tjera në organizim të Shoqatës së Avokatëve nga Shëndetësia të Republikës së Maqedonisë. Sipas programit të këshillimit, këshillimi u hap me prezantimin […]