Клинички патеки – ЈЗУ УК ЗА УРОЛОГИЈА

 1. Нефтектомија (Радикална и симплекс)
 2. Трансуретрална ресекција на тумор на мочен меур – ТУРТ
 3. Трансуретрална ресекција на простата – ТУРП
 4. Трансвезикална простатектомија сек. ХАРИС
 5. Уретерореноскопија и литотрипсија на калкулус во уретер УРС
 6. Хидроцела
 7. Радикална простатектомија
 8. Камен во бешика – Цистолитотомија
 9. Тумор на уретер
 10. Фимоза – Циркумцизија
 11. ЕСВЛ (ESWL)

Остави коментар