Политика на приватност

Почитуван посетител,

Ни претставува чест и задоволство што покажавте интерес и ја посетивте нашата веб страна.

Заштитата на лични податоци е наш приоритет од највисоко значење. Личните податоци се обработуваат во согласност со одредбите од Законот за заштита на лични податоци („Службен весник на Република Северна Македонија“ бр. 42/20).

Ваша обврска е да се запознаете со оваа политика за приватност и со политиката за колачиња на веб страницата.

На оваа веб страница ги документираме сите информации околу обработка на вашите лични податоци од наша страна при посета на нашата веб страница или праќање порака до нас при користење на нашите контакт форми.

Контролор на збирки на лични податоци

Министерство за здравство

Ул.50 дивизија бр.14 – Скопје

Телефони:

Централа:+389 (02) 3 112 500 Факс: +389 (02) 3113 014
Кабинет на министерот: + 389 (02) 3126 206
Кабинет на заменик министер: + 389 (02) 3112 921
Кабинет на државен секретар: + 389 (02) 3232 571
Одделение за односи со јавноста: + 389 (02) 3 112 500 Локал 142
Државен санитарен и здравствен инспекторат: + 389 (02) 3112 500 Локал 105

Офицер за заштита на лични податоци Диана Ристовска Додевски – diana.dodevski@zdravstvo.gov.mk

Измена на политиката за приватност

Политиката за приватност редовно ќе се менува и дополнува соодветно на настанатите промени и нашите активности.

Во согласност со Законот за заштита на лични податоци, Министерството за здравство Ве уверува дека податоците оставени на нашата веб страна нема да бидат злоупотребени.

Податоците никогаш нема да бидат објавени во било каков медиум или поделени со друго трето правно односно физичко лице.

Со почит, Министерство за здравство