Day: јануари 22, 2019

ЈАВЕН ПОВИК – ПРОГРАМА ЗА ЗАШТИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО ОД ХИВ ИНФЕКЦИЈА ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА ЗА 2019 ГОДИНА

МИНИСТЕРСТВО ЗА ЗДРАВСТВО  ЈАВЕН ПОВИК  за избор на здруженија и доделување на средства на здруженија коишто ќе спроведуваат активности утврдени во Програмата за заштита на населението од ХИВ инфекција во Република Македонија за 2019 година (Службен весник на Република Македонија бр.4/2019)   I Предмет на јавниот повик: Избор на здруженија и доделување на средства на […]

МАКЕДОНИЈА И БУГАРИЈА ПОТПИШАА ПЛАН ЗА СОРАБОТКА ОД ОБЛАСТА НА ЗДРАВСТВОТО

Министерот за здравство на Република Македонија, доц.д-р Венко Филипче и министерот за здравство на Република Бугарија, Кирил Ананиев, денеска во Софија потпишаа План за соработка во областа на здравството за периодот од 2019 до 2021 година. Планот за соработка е потпишан со цел да се продлабочи и поттикне соработката во областа на здравството и медицинските […]