Day: јули 5, 2019

ОД ДЕНЕСКА ГАЛИЧНИК ДОБИВА ЛЕТНА ПАТРОНАЖНА СЛУЖБА, ЗДРАВСТВЕНАТА ЗАШТИТА И НЕГА ПОБЛИСКУ ДО ГРАЃАНИТЕ

Денеска почнува со работа летната патронажна медицинска служба во Галичник, која секој петок, во наредните три месеци ќе ротира во овој регион. Лекар и медицинска сестра од Здравствениот Дом Ростуше, еднаш неделно во периодот од 09:00 до 14:00 часот, на жителите ќе им ја пружат потребната здравствена заштита и нега, како мерење на шеќер, притисок, […]