Day: јули 31, 2019

ИЗГРАДБАТА НА НОВИОТ УНИВЕРЗИТЕТСКИ КЛИНИЧКИ ЦЕНТАР ВО ОПШТИНА ЃОРЧЕ ПЕТРОВ ЌЕ СТАРТУВА НА ПОЧЕТОК НА СЛЕДНАТА ГОДИНА

Изградбата на новиот Универзитетски клинички центар во Општина Ѓорче Петров ќе стартува на почеток на следната година, ќе биде завршен за седум години, а целиот проект ќе чини 500 милиони евра, пари што ќе се обезбедат со кредит од комерцијалните банките „Ерсте груп“, „Рајфајзен Банк“ и „Уникредит“, кои доставиле најдобра понуда, информира денеска министерот за […]