Day: декември 4, 2019

ПОТПИШАН ДОГОВОР ЗА ГРАНТ МЕЃУ АМБАСАДАТА НА ЈАПОНИЈА И МЕДИЦИНСКИОТ ФАКУЛТЕТ ЗА НАБАВКА НА НОВ ДИЈАГНОСТИЧКИ УЛТРАЗВУК ЗА ТИРОИДА И ВРАТНА РЕГИЈА

Министерот за здравство, д-р Венко Филипче денеска присуствуваше на потпишувањето договор за грант меѓу Амбасадата на Јапонија и Медицинскиот факултет за набавка на нов дијагностички ултразвук за тироида и вратна регија.  Станува збор за грант во вредност од 23.165 евра, а новиот апарат апарат ќе се набави преку „Јапонската грант програма за мали проекти (GGP)“. […]

ФОРМИРАН НАЦИОНАЛЕН ЦЕНТАР ЗА СЛЕДЕЊЕ НА ДОЗИТЕ НА ПАЦИЕНТИТЕ И ОБЕЗБЕДУВАЊЕ КВАЛИТЕТ ВО РАДИОЛОШКАТА ПРАКТИКА

Министерот за здравство, доц. д-р Венко Филипче денеска присуствуваше на стручен состанок по повод формирање Национален центар за следење на дозите на пациентите и обезбедување квалитет во радиолошката практика. Основањето на овој центар е резултат на одличната соработка меѓу Институтот за физика при Природно–математичкиот факултет во Скопје и Меѓународната агенција за атомска енергија (МААЕ) од […]