Day: ноември 19, 2021

НЕВАКЦИНИРАНИ СЕ 69% ОД НОВИТЕ СЛУЧАИ И 80% ОД ПОЧИНАТИТЕ СО КОВИД-19

Министерството за здравство ја објавува анализата на вакцинирани, од позитивни случаи со Ковид 19, во период од 6 август заклучно со 18 ноември 2021 година. За вакцинирани се сметаат лицата кои се вакцинирани со две дози и поминале најмалку 14 дена од примање втора доза вакцина. Во период од 06.08 до 18.11.2021 на територија на […]