Day: јануари 23, 2018

ГРИПОТ СЕ УШТЕ СО НИСКА АКТИВНОСТ

Комисијата за заразни болести, во рамки на Министерството за здравство, констатира дека грипот сѐ уште е со ниска активност. Во моментов се регистрирани 1.739 случаи на заболени од грип и се очекува зголемување на активноста во следниот перод. Државниот санитарен и здравствен инспекторат испрати решенија до сите средни и основни училишта за преземање мерки за […]