Day: март 7, 2018

ИНТЕРСЕКТОРСКИ ПРИСТАП ВО ИМПЛЕМЕНТИРАЊЕ НА ИСТАНБУЛСКАТА КОНВЕНЦИЈА

Министерот за здравство, д-р Венко Филипче, заедно со претседателот на Владата, Зоран Заев, и министерката за труд и социјална политика, Мила Царовска, денеска присуствуваа на настан посветен на Истанбулската конвенција за превенција и борба против семејното и насилството врз жената, која Македонија ја ратификуваше на 22 декември 2017-та година. Министерот Филипче во своето обраќање истакна […]

НОВА ОПРЕМА ЗА ДЕТСКА КЛИНИКА СО ПОДДРШКА ОД ГЕРМАНСКА АМБАСАДА И ПРОЕКТ ХОПЕ

Опрема за реанимација со неинвазивна респираторна поддршка, наменета за предвремено родени деца, односно доенчиња кај кои е потребно подобрување на волуменот на белите дробови, доби денеска Универзитетската клиника за детски болести. Станува збор за донација добиена со поддршка од Германската амбасада и проектот Хопе. По повод донацијата, министерот за здравство Венко Филипче и германскиот амбасадор […]