Day: април 5, 2018

РЕНОВИРАЊЕ И НОВИ УСЛУГИ И ТРЕТМАНИ НА КЛИНИКАТА ЗА ПСИХИЈАТРИЈА

Светскиот ден на здравјето е одлична можност да потсетиме на приоритетите на Министерството за здравство. Унапредувањето на менталното здравје е високо на нашата агенда заедно со вакцинацијата и справувањето со новороденечката смртност. Не смееме да дозволиме менталното здравје, односно заболувањата да останат табу тема во нашето општество – потенцираше министерот за здравство, д-р Венко Филипче, […]

УЧЕСТВО НА МИНИСТЕРОТ ФИЛИПЧЕ НА КОНФЕРЕНЦИЈА НА ЦЕНТАРОТ ЗА УПРАВУВАЊЕ СО ПРОМЕНИ

Министерот за здравство, д-р Венко Филипче, денеска учествуваше на конференција во организација на Центарот за управување со промени, посветена на “Итни потреби и приоритети за унапредување на услугите во социјалната дејност и јавното здравство“. Министерот Филипче потенцираше дека истражувањата во здравството се важни бидејќи крајните корисници односно пациентите најдобро ги знаат проблемите со кои се […]

КОНФЕРЕНЦИЈА НА ЗДРАВСТВЕНАТА МРЕЖА ПО ПОВОД СВЕТСКИ ДЕН НА ЗДРАВЈЕТО

Државниот секретар во Министерство за здравство, д-р Владимир Милошев ги поздрави присутните на конференцијата по повод Светски ден на здравјето, во организација на Секретаријатот на здравствената мрежа на земјите од Југоисточна Европа (SEEHN) и Регионалниот здравствен развоен центар за јавно здравствени услуги со седиште во Институтот за јавно здравје. -Ми претставува посебна чест и задоволство да […]