Day: април 12, 2018

СРЕДБА СО АМБАСАДОРОТ НА РЕПУБЛИКА ПОЛСКА

Министерот за здравство, д-р Венко Филипче денеска оствари средба со Амбасадорот на Република Полска во Република Македонија, Јацек Мултановски.   Тема на средбата беше унапредување на меѓусебната соработка помеѓу двете земји во областа на здравствениот систем. Полскиот амбасадор, Мултановски, се интересираше за состојбите во македонското здравство, како и подобрување и унапредување на јавниот здравствен систем. На […]