Day: април 19, 2018

КОНФЕРЕНЦИЈА ВО САРАЕВО ПОСВЕТЕНА НА ДЕМЕНЦИЈА ВО РЕГИОНОТ НА ЗАПАДЕН БАЛКАН

Државниот секретар во Министерството за здравство, д-р Владимир Милошев, денеска се обрати на конференција посветена на деменција во регионот на Западен Балкан, која се одржува во Сараево. Конференцијата е во организација на Светската здравствена организација и Меѓународната асоцијација за Алцхајмер. Д-р Милошев потенцираше дека Министерството за здравство како клучен чинител во оваа сфера, во рамки […]