Day: април 23, 2018

ОФИЦИЈАЛНА ПОСЕТА ВО СОФИЈА, НА НЕФОРМАЛНА МИНИСТЕРСКА СРЕДБА НА МИНИСТРИ ЗА ЗДРАВСТВО ОД ЕУ

Министерот за здравство, д-р Венко Филипче престојува на официјална посета во Софија, Република Бугарија, каде учествува на неформална министерска средба на министрите за здравство од Европска Унија, на покана од бугарскиот министер за здравство, Кирил Ананиев.  Ова е прва ваква покана, како и присуство на министер за здравство од Република Македонија на состанок со министрите […]