Day: јуни 11, 2018

ДИРЕКТОРОТ НА УПРАВАТА ЗА ЕЛЕКТРОНСКО ЗДРАВСТВО НА ДВОДНЕВНА РАБОТИЛНИЦА НА ТЕМА „РАЗВОЈ НА ИНТЕГРИРАН ЗДРАВСТВЕН ИНФОРМАТИЧКИ СИСТЕМ“

Управата за електронско здравство користејќи го инструментот за техничка помош и размена на информации на Европската комисија  (TAIEX) во текот на денешниот и утрешниот ден (11 и 12 јуни)  организира работилница на тема „Развој на интегриран здравствен информатички систем“. Целта на работилницата е споделување на најдобрите практики на ЕУ за воспоставување на напреден здравствен информатички […]

ТРИБИНА „ИНВЕСТИРАМЕ ВО МЛАДИТЕ ЛЕКАРИ, ИДНИНАТА НА ЗДРАВСТВОТО ВО МАКЕДОНИЈА“

Министерството за здравство денеска организираше трибина на тема „Инвестираме во младите лекари, иднината на здравството во Македонија“, чија цел беше да се слушнат ставовите на специјализантите и да се спречи се поголемиот одлив на лекари надвор од Македонија, но и на друг медицински персонал. Претседателот на Владата на Република Македонија, Зоран Заев и министерот за […]