Day: јули 11, 2018

УЧЕСТВО НА МАКЕДОНСКА ДЕЛЕГАЦИЈА НА МИНИСТЕРСКИ СОСТАНОК ОРГАНИЗИРАН ОД СВЕТСКА ЗДРАВСТВЕНА ОРГАНИЗАЦИЈА И СЕКРЕТАРИЈАТ НА ЗДРАВСТВЕНА МРЕЖА НА ЗЕМЈИТЕ ОД ЈУГОИСТОЧНА ЕВРОПА ВО ТЕЛ АВИВ, ИЗРАЕЛ

Македонска делегација предводена од министерот за здравство, д-р Венко Филипче и државниот секретар, д-р Владимир Милошев, учествуваат на министерски состанок организиран од СЗО и Секретаријатот на здравствена мрежа на земјите од ЈИЕ.  Домаќин на настанот е Министерството за здравство на државата Израел. Темите на овогодинешниот министерски состанок се обезбедување примарна здравствена заштита за стареење на […]