Day: јули 12, 2018

НОВ КАБИНЕТ ЗА КЛИНИЧКА ИСХРАНА НА КЛИНИКАТА ЗА ГАСТРОЕНТЕРОХЕПАТОЛОГИЈА

Министерот за здравство, д-р Венко Филипче, денеска присуствуваше на настан на Универзитетската клиника за гастроентерохепатологија, каде за првпат во Македонија е во функција Кабинет за клиничка исхрана, со кој се овозможуваат стручни совети на пациентите кои треба да добиваат артефициална исхрана (ентерална или парентерална). На овој начин, Клиниката за гастроентерохепатологија може да прави редовни контроли на […]