Day: јули 27, 2018

РАБОТНА ПОСЕТА НА ПСИХИЈАТРИСКА БОЛНИЦА БАРДОВЦИ

Заменик министерот за здравство, д-р Асим Муса, денеска ја посети Психијатриската болница Бардовци и одржа работен состанок со раководството на оваа јавна здравствена установа.    Во рамки на посетата, заменик министерот изврши увид во новоизградените простории, каде ќе бидат сместени две нови одделенија. Врз основа на извршениот увид, утврден е инвентарот кој е потребно да […]

ВО МЗ ОДРЖАНА РАБОТНА СРЕДБА СО ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА КИСЕЛА ВОДА И ПРЕТСТАВНИЦИ ОД НВО

Во Министерството за здравство денеска се одржа состанок со градоначалникот на Кисела Вода, Филип Темелковски, како и со претставници од повеќе надлежни институции и невладиниот сектор, на кој беа презентирани и предложени краткорочни и долгорочни мерки за решавање на проблемот со Центарот за превенција и третман на завиности – Кисела Вода. Државниот секретар во Министерството […]