Day: септември 18, 2018

ДЕТСКАТА КЛИНИКА ДОБИ АПАРАТИ ЗА МЕХАНИЧКА ВЕНТИЛАЦИЈА ВО ДОМАШНИ УСЛОВИ

Министерот за здравство, д-р Венко Филипче  присуствуваше на настан по повод донација на апарати за механичка вентилација во домашни услови на Клиниката за детски болести во Скопје. Со овие апарати, пациентите ќе можат наместо во болница да престојуваат во домашни услови. Станува збор за апарати кои се донација од спортските обложувалници „Моцарт“, а средствата за […]