Day: септември 20, 2018

ПУШТЕН ВО УПОТРЕБА НОВИОТ АПАРАТ ЗА ХАРВЕСТРАЦИЈА НА МАТИЧНИ КЛЕТКИ

Во рамки на Центарот за крвотворни матични клетки при ЈЗУ Институт за трансфузиона медицина се пушти во употреба новиот апарат за харвестрација на матични клетки Optia. Со ова се зголемува квалитетот на трансплантација на коскена срцевина.

ОДЛУКА ЗА ИСПЛАТА НА МЕСЕЧЕН НАДОМЕСТОК НА ДОКТОРИТЕ ЗАПИШАНИ НА ПРИВАТНА СПЕЦИЈАЛИЗАЦИЈА НА КОНКУРСОТ ВО ЈАНУАРИ 2018 ГОДИНА

Денес се одржа седница на Управниот одбор на Фондот за здравствено осигурување. На дневен ред беше ставена одлука за исплата на месечен паричен надоместок на докторите запишани на приватна специјализација на конкурсот во јануари 2018 година. Одлуката беше усвоена од страна на Управниот одбор, со што се исполнети формалните услови на оваа група специјализанти да […]