Day: октомври 7, 2018

Министерот Филипче на Маршот – Напред розово: Солидарност и поддршка за сите жени и мажи кои се борат со ракот на дојка

Министерот за здравство Венко Филипче денеска чекореше на Маршот за подигнување на свеста за ракот на дојка, настан насловен како „Напред розово“, кој по 10-ти пат се одржува во организација на Здружението за борба против ракот „Борка – за секој нов ден“ во Градскиот Парк. На настанот, присуствуваа претседателката на Здружението „Борка“ Биба Додева, министерот […]