Day: октомври 10, 2018

РОДИТЕЛСКАТА КУЌА Е НАДЕЖ ЗА РОДИТЕЛИТЕ ЧИИ ДЕЦА СЕ ДОЛГО НА ЛЕКУВАЊЕ ВО БОЛНИЦА

Министерот за здравство доц. д-р Венко Филипче денеска ја посети „Родителската куќа“, наменета за родители чии деца се на подолг престој во болница, а не живеат во Скопје , каде се наоѓа единствениот центар за лекување на малигни заболувања кај деца. Изградбата на „Родителската куќа“ е заеднички проект на Министерството за здравство и Здружението на […]