Day: октомври 16, 2018

ПРЕСАДУВАЊЕТО ОРГАНИ Е ЕДНО ОД НАЈГОЛЕМИТЕ ДОСТИГНУВАЊА НА МОДЕРНАТА МЕДИЦИНА

Под мотото „Биди донор–Биди херој“ денеска се одбележа Европскиот ден на органодарителство. Целта на овој ден е да се поттикне и да се запознае јавноста со достигнувањата во модерната медицина, кога е во прашање важноста од одлуката за дарување органи. Донирањето органи е највисок чин на хуманост. – Изразувам голема поддршка и солидарност кон оние […]

КЛИНИКАТА ЗА ДЕТСКИ БОЛЕСТИ ДОБИ НОВИ ПОСТЕЛНИНИ, ДОНАЦИЈА ОД СИЛК РОУД БАНКАТА

Универзитетската Клиника за детски болести во Скопје, денеска од Силк Роуд банката доби донација, постелнинина за сите креветчиња во Детската Клиника во Скопје. Со донацијата се подобруваат условите и грижата за најмалите, децата пациенти. Претседателот на Управниот одбор на Силк Роуд банката, Ролф Шнебели, во присуство на министерот Доц. д-р Венко Филипче и директорката на […]