Day: октомври 29, 2018

Потпишан заеднички Меморандум за обезбедување психолошка поддршка на пациентите и нивните семејства

Министерот Венко Филипче и претседателката на Комората на психолози, Мирјана Јовановска-Стојановска денеска потпишаа Меморандум за разбирање, со што почнува заедничка соработка меѓу Министерството за здравство и Комората на психолози на Република Македонија во здравствените установи. Со овој Меморандум, отвораме можности за соработка, со цел обезбедување психолошка поддршка на пациентите и нивните семејства, особено на онколошките […]