Day: ноември 2, 2018

МИНИСТЕРОТ ФИЛИПЧЕ НА ОДБРАНА НА VI-ТИ ПЕРИОДИЧЕН ИЗВЕШТАЈ ПО КОНВЕНЦИЈАТА ЗА ЕЛИМИНАЦИЈА НА СИТЕ ФОРМИ НА ДИСКРИМИНАЦИЈА НА ЖЕНАТА ВО ЖЕНЕВА

Делегација на Владата на Република Македонија, предводена од Министерката за труд и социјална политика, Мила Царовска присуствуваше на одбрана на VI-ти Периодичен Извештај по Конвенцијата за елиминација на сите форми на дискриминација на жената во Палатата на Нациите, во Женева, Швајцарија. Во состав на делегацијата беше и Министерот за здравство,  д-р Венко Филипче, како и […]