Day: ноември 7, 2018

ПОВЕЌЕ ТЕРМИНИ ЗА ЛАБОРАТОРИСКИ ПРЕГЛЕДИ И ДИЈАГНОСТИКА НА КЛИНИКАТА ЗА ТОКСИКОЛОГИЈА

Од почетокот на овој месец, ултрасонографскиот кабинет за абдомен на Универзитетската клиника за токсикологија ќе работи секоја сабота, во периодот од 08 до 13:45 часот, а закажувањето на овие прегледи може да го изврши секој матичен лекар преку Националниот електронски систем МојТермин. Исто така, во работните денови, ултрасонографскиот кабинет за абдомен ќе функционира со продолжено […]

ПОДОБРУВАЊЕ НА ДОСТАПНОСТА ДО ЗДРАВСТВЕНИ УСЛУГИ: МАТИЧНИТЕ ЛЕКАРИ СЕ ВКЛУЧУВААТ ВО ДЕЖУРСТВА ВО СЛУЖБАТА НА ИТНА МЕДИЦИНСКА ПОМОШ ВО НЕГОТИНО

Со цел да се подобри достапноста на здравствените услуги за граѓаните во општина Неготино, матичните лекари ќе бидат вклучени во дежурствата во здравствениот дом во службата на Итната Медицинска Помош. На вчерашната средба на Министерството за здравство, Фондот за здравствено осигугрување, Здравствен дом Неготино и матичните лекари,  донесоа одлука  да се обезбедат 24-часовна здравствена заштита […]