Day: ноември 8, 2018

МИНИСТЕРСТВО ЗА ЗДРАВСТВО ОСУДУВА СЕКАКОВ ВИД НАСИЛСТВО ВРЗ ЗДРАВСТВЕНИ РАБОТНИЦИ

На Клиника за анестезија, реанимација и интензивно лекување (КАРИЛ), денеска во утринските часови било физички и вербално нападнато медицинско лице кое работи на оваа kлиника. Според првичните информации на Министерството за здравство, станува збор за физички и вербален напад на лица кои изгубиле близок член од семејството, хопитализиран во оваа клиника врз медицинско лице кое […]