Day: ноември 12, 2018

МАКЕДОНСКОТО ЈАВНО ЗДРАВСТВО НА МАПАТА НА СВЕТСКИ МЕДИЦИНСКИ ЦЕНТРИ ЗА ЛЕКУВАЊЕ НАЈТЕШКИ ЗАБОЛУВАЊА НА КРВТА

– Во текот на минатата недела е извршена првата трансплантација на коскена срцевина од несроден дарител во Македонија, за која досега пациентите беа упатувани во странство. Од денеска, лекувањето на тешки малигни заболувања на крвта се врши по еднакви процедури, како во кој било светски или европски современ центар, таа е веќе редовно достапна за […]