Day: ноември 13, 2018

ИЗМЕНИТЕ НА ЗАКОНОТ ЗА ЗДРАВСТВЕНА ЗАШТИТА СЕ ВО СОБРАНИСКА ПРОЦЕДУРА

Министерството за здравство информира дека измените на Законот за здравствена заштита за преземање во јавно здравство, на медицинските сестри кои претходно работеле во приватни здравствени установи, основани под закуп во здравствените домови, заради затворање на ПЗУ и во меѓувреме останале без работа, се во собраниска процедура. Во измените на Законот e внесена oдредба согласно која […]

МИНИСТЕРОТ ФИЛИПЧЕ НА СРЕДБА СО АМБАСАДОРОТ НА ЧЕШКА ВО МАКЕДОНИЈА ТОМАН

Министерот за здравство Доц. д-р Венко Филипче, денеска имаше успешна работна средба со амбасадорот на Чешка во Македонија, Мирослав Томан. На средбата се разговараше за евентуална соработка и размена на искуства на медицинските работници од Чешка и Македонија, обука на македонски медицински кадар во големите Чешки клиники. Министерот Филипче и чешкиот министер за здравство, Адам […]