Day: ноември 14, 2018

ОДБЕЛЕЖАН СВЕТСКИ ДЕН НА ДИЈАБЕТЕСОТ 14 НОЕМВРИ

Министерството за здравство е целосно посветено на обезбедување квалитетен третман на сите пациенти со дијабетес мелитус. Сите лица на инсулинска терапија се соодветно снабдени со инсулин, односно има доволно количини од сите видови инсулин, посочи државниот секретар, д-р Владимир Милошев на денешниот настан по повод Светски ден на дијабетесот 14 ноември, кој годинава се одбележува […]