Day: ноември 26, 2018

МИНИСТЕРОТ ФИЛИПЧЕ: ВОСПОСТАВУВАМЕ НОВ ЛАБОРАТОРИСКИ СИСТЕМ ЗА ПОКВАЛИТЕТНА УСЛУГА И ПОМАЛКУ ТРОШОЦИ ЗА РЕАГЕНСИ

Министерот за здравство, доц. д-р Венко Филипче, на денешната прес-конференција  информираше за набавката на реагенси за целата територија на Република Македонија, за периодот од 3 години. Во изминатиот период, Министерството за здравство одржува редовна комуникација со стручни лица и со здружението на биохемичари. Заедно со сите засегнати страни се анализираат претходните постапки за набавки на […]

ПРЕЗЕНТИРАНИ НОВИНИ ВО ОБЛАСТА НА НЕФРОЛОГИЈАТА

Секцијата на медицински сестри и техничари на нефрологија, дијализа и трансплантација при нефролошката секција во рамки на ЗМСТАМ, викендов организираше едукативна средба на тема „Модалитети на бубрежна заместителна терапија“. На настанот, кој се одржува првпат по шест години, учествуваа 220 медицински сестри и техничари од целата држава, а во дискусијата се вклучија и доктори од […]