Day: ноември 28, 2018

УНИВЕРЗИТЕТСКАТА КЛИНИКА ЗА ДЕТСКА ХИРУРГИЈА, ДОБИ МОБИЛЕН ЕХО АПАРАТ, ДОНАЦИЈА ОД ДРЖАВНАТА ВИДЕОЛОТАРИЈА

За потребите на Клиниката за детска хирургија, денеска беше дониран мобилен ехо апартат, донација од Државната видеолотарија. На официјалното примопредавњање на донацијата, министерот за здравство Доц. д-р Венко Филипче се заблагодари и истакна дека со оваа донација се подобруваат условите и услугите на Клиниката и се подобрува здравствeниот  третман  за најмалите, децата. „Ова е добар […]