Day: декември 1, 2018

ВО КЛИНИЧКИОТ КАМПУС СО РАБОТНА АКЦИЈА ОДБЕЛЕЖАН 5 ДЕКЕМВРИ – МЕЃУНАРОДЕН ДЕН НА ВОЛОНТЕРИТЕ

Волонтери од Министерство за здравство, Црвениот крст на Град Скопје, Волонтерски центар – Скопје, како и волонтери од универзитетските клиники и од Медицинскиот факултет, денеска, во дворот на Универзитетски Клинички центар ,,Мајка Тереза”, со работна акција го одбележаа Светскиот ден на волонтеризмот. Во одбележување на овој ден се приклучи и општина Центар и го поддржа […]

ОБЕЗБЕДЕН НОВ АПАРАТ ЗА ВИДЕО ЛАРИНОСКОПИЈА И ЕНДОСКОПИЈА ЗА ОБЕЗБЕДУВАЊЕ НА ДИШЕН ПАТ, НАМЕНЕТ ЗА ПАЦИЕНТИТЕ НА КАРИЛ

Министерството за здравство набави нов апарат за видео лариноскопија и ендоскопија за обезбедување на дишен пат, вреден 70 илјади евра, наменет за пациентите кои се лекуваат на Клиниката за анестезија, реанимација и интензивно лекување – КАРИЛ. Со помош на овој апарат, анестезиолозите ќе можат полесно да интубираат пациенти кои се хоспитализирани на оваа Клиника и […]